tiistai 30. joulukuuta 2014

Näin meillä tänä jouluna

Alkaa tämä vuosi vedellä viimeisiään. Oli ihana yllätys saada kuitenkin valkoinen joulu, vaikka vielä talvipäivän seisauksena ei siltä tuntunut. Sinä päivänä meille tuotiin kuusi, eikä sen mukana tullut hippustakaan lunta sisälle. Joulu sujui muutenkin mallikkaasti, aattona meillä soi piano, syötiin, saunottiin ja pelattiin scrablea. Mukavaa yhdessäoloa.


Joulupöytä oli varsin erinäköinen kuin jouluna yleensä, varsinaista jouluruokaa oli vain kinkku ja liinakin jäi laittamatta. Joka vuosi laatikoita jää lojumaan jääkaappiin, kun kaikki ottavat niitä lusikallisen tai kaksi. Pitää olla pöydässä ja pitää ottaa, mutta kovin paljon kukaan ei tykkää ja jos tykkää, niin vatsa ei kestä. Päätin siis olla tekemättä, paistoin vaan kinkun ja tein sinapin, lohta uunissa, perunoita, kastike kinkunliemestä ja runsaasti erilaisia salaattiaineksia. Kaikki maittoi kaikille, kukaan jäänyt nälkäiseksi eikä tarvinnut miettiä minne ne laatikonloput saa tungettua.
Jälkiruuaksi ja loppujoulun naposteltavaksi oli joulutorttuja, pipareita, suklaata, pähkinöitä, kuivattuja taateleita, banaanilastuja, aprikooseja, rusinoita, toffeeta ja suklaakakku.
Joulupäivällinen syötiinkin sitten isäni luona ja siellä oli tarjolla sitä perinteisempääkin jouluruokaa. Pidän tosi paljon sellaisesta mäti-smetana-sipuli seoksesta, mutta jos teen sitä kotona saan yksin syödä kaiken, joten sitäkään en tänä jouluna tehnyt, mutta sitä onneksi löytyi isän joulupöydästä. Kaikin puolin onnistunut joulu!1 kommentti:

  1. Niin on tuttu astiarivistö ja omia lemppareita pöydässä. :) Paratiisia ja skooleja tullutkin kerättyä monissa väreissä. Kaunis kattaus. <3

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.