sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Tee-se-itse-sormus

Kevät-talvella olin Helmimessuilla Lahdessa. Vierustoverina minulla oli Design Mim Porvoosta. Heillä oli myynnissä runsas valikoima erilaisia nauhoja kaiken muun lisäksi. Ihmettelin litteää noin sentin levyistä kumiletkua kun Design Mimin Monica selitti minulle, että siitä voi tehdä vaikka sormuksen. Ostin sitten metrin tätä keinokumia ja ajattelin kotiinpäästyä kokeilla.
Ensin piti tietysti tehdä tällaiseen sormukseen sopiva helmi. Ajattelin että litteä olisi paras noin käytännöllisyyden kannaltakin. Ensin päätin tehdä sellaisen, joka olisi toiselta puolelta hieman kupera, mutta sitten ajattelin, että jos se on saman muotoinen molemmilta puolilta, niin siinä on silloin kaksi puolta samassa helmessä käytettävissä. Voi valita kumpaa puolta milloinkin käyttää.
Tällainen sormus on helppo tehdä. Tarvitaan pätkä tällaista remmiä, korupiikki, pyöröpihdit, sivuleikkurit ja se helmi. Sivuleikkurit korupiikin lyhentämistä varten ja pyöröpihdeillä voi kiepauttaa korupiikin toiseen päähän lenkin. Itseasiassa tarvitaan vielä parsinneula tai joku muu terävä piikki, jolla voi painaa reiät remmin molempiin päihin korupiikkiä varten. 


1. Mittaa ensin sormen ympärys ja leikkaa sen mittainen pätkä remmiä.

2. Tee reikä remmin molempiin päihin n. 3mm reunasta ja keskelle.

3. Työnnä korupiikki reiästä, pujota helmi korupiikkiin ja työnnä piikin pää remmin toisessa päässä     olevasta reiästä.

4. Kun helmi on tiiviisti remmin päiden välissä, katkaise korupiikki niin, että siitä jää hieman vajaa sentti remmin ulkopuolelle ja tee sitten pyöröpihdeillä siihen lenkki, niin että helmi pysyy tiiviisti paikoillaan kumissa kiinni.

5. Taivuta sitten korupiikin lenkit kumia vasten

6. Viimeistele kumin reunat leikkaamalla terävät kulmat hieman pyöreiksi, niin se on huolitellumman näköinen.

7. Pujota sormus sormeesi.

 
Näitä sormukseen sopivia helmiä löytyy nyt muutama Piaeliinan verkkokaupasta Bellapuodista. Linkki kauppaan Klik.  Kumista remmiä löydät vaikka sieltä Design Mim verkkokaupasta Klik. (Sieltä löytyy muuten myös hauskoja, minun tekemiäni  korviksiin sopivia helmiä Klik.) Samoin korupiikin löydät sieltä. Vastaavia tuotteita löytyy varmaan muualtakin ja jos haluat vain sen yhden sormuksen tarvikkeet niin lähetähän viestiä minulle. Yhteystietoni löytyvät verkkokaupasta tai yrityksen kotisivuilta Klik. Myös facebookissa voit jättää viestin Klik. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.