lauantai 13. helmikuuta 2021

Esittelyssä FAU

Jos aamulla pistää korviin korvikset, joiden nimi on Lysti, niin eihän edessä voi olla muuta kuin hyvä päivä. Jos jossain kohtaa päivää alkaa epäilyttää, niin vilkaisu peiliin riittää, korvissa heilahtaa värikäs pallo muistuttamassa lystistä päivästä. Lysti korut on suunnitellut ja valmistanut korumuotoilija Fanni Ala-Uotila. Lysti korusarja kuuluu osana FAU designmerkin koruvalikoimaan.  Minusta FAUn korujen parhautta on niiden leikkisyys ja käytännönläheisyys, juuri sellaisia koruja, joita voi pitää joka päivä ja jotka saavat hymyn huulille. 


Fanni on tehnyt koruja jo 15 vuotta, mutta oman yrityksen hän perusti vasta 2018. Hänen tyylinsä on melko minimalistista ja graafista, mutta ei koskaan tylsää. Fanni sanoo inspiroituvansa väreistä, erilaisista materiaaleista ja niiden yhdistämisestä. Hän haluaa leikitellä väreillä, muodoilla ja tekstuureilla. Lisää FAUn tarinaa voit lukea yrityksen kotisivuilta https://www.fau.fi/tarina/


Kaikki FAUn korut ovat siis Fannin suunnittelemia ja valmistamia, täysin kotimaista tuotantoa. Fannilla on työhuone ja myymälätila Tampereen Kehräsaaressa yhdessä keramiikka- ja lasimuotoilija Leena Hyttisen sekä nahkalaukkuja valmistavan PIHKA collectionin kanssa. Kannattaa suunnistaa siis Kehräsaareen jos satut Tampereella liikkumaan, mutta nämä lystit korut voi hankkia helposti myös netistä https://www.weecos.com/fi/fauTietysti minulla tässä on omakin lehmä ojassa, sillä nuo herkut pallot Lystikoruissa ovat minun valmistamiani, ne syntyvät siis Piaeliinan studiolla, missä sulatan lasia ja pyöritän sen palloiksi yli tuhat asteisessa liekissä. Osa  helmistä on valmistettu kierrätyslasista ja osa Italialaisesta Muranolasista, joten lasipallojenkin alkuperä on tiedossa.  

FAUta voit seurata myös instagramissa https://www.instagram.com/fauthings/  ja Facebookista https://www.facebook.com/fauthingsEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.