lauantai 6. helmikuuta 2021

Lasin kierrätystä koruissa

 Kun korumuotoilija Liisi Ensolalta särkyi kaunis, värillinen juomalasi, hän ei suinkaan ryhtynyt itkemään ja lakaissut sirpaleita roskiin, vaan näki siinä uuden mahdollisuuden. Minun onnekseni hän otti yhtyettä minuun ja kysyi, voiko sirpaleista tehdä helmiä. Ja tottahan niistä voi. Näin alkoi yhteistyömme, Liisi tekee korut kokonaan käsityönä ja minä niihin sopivat helmet Liisin minulle toimittamista lasinpaloista. Lopputuloksena on Design Ensolan pieni, uniikki korusarja hopeasta ja kierrätyslasista.


Liisi on valmistunut Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista. Opinnäytetyössään hän painotti kierrättämisen tärkeyttä, esineiden ja tavaroiden käyttämistä loppuun tai uuden käyttötarkoituksen löytämistä niille. 


Design Ensolan korut ovat alusta loppuun asti suomalaista käsityötä. Liisi valmistaa kaikki hopeiset korunosat itse ja minä muotoilen liekissä, lampputekniikkaa käyttäen, niihin tarvittavat helmet Liisin minulle toimittamista särkyneistä lasiesineiden sirpaleista.
Design Ensolalta löytyy toki paljon muitakin koruja kuin näitä kierrätyslasia hyödyntäviä, mutta nyt on myös näihin tulossa uutuuksia, sekä muodoltaan että väreiltään. Odottelen parhaillaan Liisiltä uutta lasilähetystä, missä on uusia värejä. Jännittävä nähdä miten uudet lasit käyttäytyvät ja kuinka ne pitävät värinsä. Kierrätyslasissa on joskus se ongelma, että lasit saattavat olla pintavärjättyjä, jolloin uudelleensulatuksessa väri palaa pois ja jäljelle jääkin vain kirkas lasi. Toki sitäkin tarvitaan.
Lisää Liisin koruja löytyy Instagramista @design.ensola ja Facebookista @korumuotoilija Liisi Ensola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.