maanantai 7. huhtikuuta 2014

Eilen piti sataa koko päivän. Pisaraakaan ei tullut. Olin siis suunnitellut sadepäivän touhuja eiliselle. Sitten kun ei satanutkaan, niin ajattelin päivän vähän uusiksi, mutta jotenkin se meni niin etten sitten oikein osannut mihinkään hommaan tarttua. Helmiä tein aamusella pari tuntia, se oli se valmiiksi suunniteltu osuus. Ihan tilattuja töitä ja sitten pari pöllöä omaksi iloksi. Muuten koko päivä meni kyllä harakoille.


Viikko sitten istuttelin siemeniä. Tässä on pieni paprikan alku jo noussut pintaan. Pari vuotta sitten istutin siemenestä paprikan ja siitä kasvoi oikein tuottoista pikku puu. (Tässä linkki viime kevääseen.) Viime syksynäkin siitä sai kerätä runsaan sadon, mutta talvella se otti ja kuoli. Ehkä paprika ei ole kovin monivuotinen, en tiedä. Minua kuitenkin harmitti, että se kuoli kun olihan se edellisenkin talven kestänyt. Nytkin toin sen syksyllä sisälle, kuten edellisvuonna ja hoidin ihan samoin, mutta se vain tiputti kaikki lehtensä ja kuivui pystyyn. Nyt minulla on kolme uutta kasvamassa, kaikki yhtä terhakoita kuin tämä kuvassa.
Istutin viikolla myös arbuusin siemeniä. Niitä minulla ei ole ennen ollutkaan, joten jännä nähdä tuleeko mitään satoa. Siemenpussin mukaan istuetaan huhtikuussa sisälle ja viedään kesäksi kasvihuoneeseen. Jännittävä nähdä tekeekö hedelmää. Tai itääkö edes.
Muutama muukin siemenpussi on odottamassa, mutta ne voi istuttaa vasta vähän myöhemmin. Parina vuonna olen ostanut maissin taimia läheiseltä puutarhalta, mutta nyt ostin siemenet. Nekin kylvetään vasta toukokuussa.
Ihanaa kun tulet kevät, maa sulaa ja pääsee taas puutarhahommiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.