maanantai 3. maaliskuuta 2014

Tänään menin heti aamiaisen jälkeen tuonne halliin istumaan polttimen ääreen ja helmiä tekemään. Oli ihan selvät visiot, mitä piti tehdä kun sinne menin, mutta kun sieltä lähdin jäin miettimään ettei siellä uunissa nyt kyllä ole ihan sitä, mitä piti. Ensimmäinen helmi oli ihan sitä mitä piti, eli tilauksessa olevasta sarjasta ensimmäinen, mutta sen jälkeen lähdinkin heti harhapoluille ja unohduin tekemään jotain ihan muuta. Huomenna on sitten pakko pysyä suunnitelmassa!


Viimeviikolla otin muutamia kuvia sillä silmällä, että saan kansikuvan tuonne yrityksen etusivulle. Siellä kun oli se todella huonossa valossa otettu ja muutenkin aika epätoivoinen kuva. Tästä tuli minusta ihan kelpo kuva. Hiukan olisin halunnut noita helmiä tuonne tekstin yläpuolellekin, mutta se olisi vaatinut enemmän kikkailuja ja minulla oli vähän kiire aikataulu silloin kuvaillessa. Silloinkin piti oikeastaan tehdä jotain ihan muuta kun ottaa kuvia.
Nytkin minun pitäisi tehdä jotain muuta kun kirjoitella blogia. Leivinuuniin sytytin äsken tulet, joten se palaa siinä nyt itsekseen ja pyykkikone hurisee myös itsekseen, eli voin ihan hyvin istua hetken tässä.

Palautin tänään kirjastoon Hirvisaaren Me Keisarinna kirjan. Uskomaton juttu, mutta en lukenut sitä kokonaan. Se oli niin tylsä. On kyllä todella harvinaista, että jätän kirjan kesken. Ennen joulua luettu Minä Katariina vielä meni, mutta tässä jatkossa oli niin väkisintehdyn maku, että ei maittanut. Kirjailija oli varmasti tehnyt paljon työtä ja nähnyt vaivaa selvittäessään historiallisia faktoja, mutta lukiessa ne eivät heränneet henkiin. Henkilökuvauksissa näin mielessäni kirjailijan seisovan jonkun taulun edessä tekemässä muistiinpanoja taulussa esiintyvän henkilön piirteistä tai vaatetuksesta, mutta en sitä itse henkilöä elämässä elämäänsä. Lopulta tulin siihen tulokseen, että minun elämäni on liian arvokas tuhlattavaksi tylsään kirjaan, pistin sen kiinni ja palautin kirjastoon. Ja nyt siirryn keittiöön ja teen jonkun oikein hyvän piirakan iltakahvin kanssa nautittavaksi.
Salut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.