maanantai 17. maaliskuuta 2014

Maanantai

Ihana auringonpaiste ulkona ja pakkasta. Laitoin heti aamulla tulet leivinuuniin, puuhailin hetken keittiössä ja sitten koneen viereen tekemään lasitilausta. Yllättävän kauan saa aikaa kulumaan valitessaan laseja ja tutkiessaan värivaihtoehtoja. Olihan minulla muutama lasi selvillä, niitä mitä olen ennenkin käyttänyt ja mitkä ovat loppumassa tai jo loppuneet. Jotkut värit ovat vaan sellaisia, että niistä tehdään pieniä sarjoja ja sitten niitä ei hetken päästä enää olekaan, pitää keksiä uusi vaihtoehto. Nytkin löysin muutaman ihanan uuden herkkuvärin. Jännittävä nähdä millaisia ovat sitten luonnossa ja miten käyttäytyvät tulessa. Joskus joutuu pettymään kun tanko on ihanan värinen, mutta kuumentamisen jälkeen lopputulos on jotain ihan muuta. Voi siinä toisinkin päin käydä. Yllätyksiä tulee melko varmasti, toivottavasti vain positiivisia tällä kertaa.
Tämä "toimistopöytäni" on ikkunan vieressä ja aurinko paistoi niin kirkkaasti, että oli pakko hakea ylimääräistä peitettä ikkunaan kun näytöstä ei tahtonut nähdä mitään. Varsinkin kun valitsin niitä värejä ja piti nähdä tarkasti. Hain kaapista vanhan lakanan ja heitin sen verhotangon päälle. Se oli oikeasti vanha, äidin perintöjä, sellainen valkoinen, kapea puuvillalakana, jossa käsin virkattu pitsi reunassa.


Lakana on ommeltu koneella, mutta tuo pitsi on käsityötä ja se on käsin ommeltu lakanan reunaan. Sääli tällaista pitää komerossa piilossa. Mietin, että jos silittäisi ja laittaisi ihan oikeasti verhoiksi. Minulla on näitä lakanoita useampia tuolla komerossa, näistä saisi verhot useampaan ikkunaan. Tai sitten näistä voisi tehdä ihania pitsihelmaisia kesämekkoja. Harmi vaan, että minä ja ompelukone sovitaan niin huonosti yhteen.

Kissa oli myös sitä mieltä, että viivyin liian kauan koneella. Tyynen rauhallisesti se hyppäsi pöydälle ja alkoi vedellä nokosia papereitteni päällä. Pistin siis koneen kiinni ja menin laittamaan leipäuuniin leipomuksia.


Kun keittiössä oli kaikki valmista palasin taas koneen viereen ja sain lopulta lasitilauksen valmiiksi ja lähetettyä eteenpäin. Hyvässä lykyssä lasit ovat minulla jo loppuviikosta ja pääsen testailemaan. Nyt on vielä hiukan päivää jäljellä ja sen aioin käyttää pieneen metsäretkeen. Kuinkas muuten.

1 kommentti:

  1. Ihana kissa sulla. Mun mummulla oli joskus ihan samanvärinen, nimeltään Muru :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.