keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Helmet koruksi

Tänään sataa ja on siis hyvä ilma helmeilyyn. Puutarha saa näin vesisateella olla ilman minua.
On niin märkää, että kissakin halusi tulla sisälle. Yleensä se näin kesäisin käy vain joskus öitä nukkumassa ja  välillä vähän kermaa latkimassa sisällä. Se oli kastunut ihan märäksi ja se tuli mielellään pyyhkeen sisään kuivattavaksi.

Valitsin tämän viereisen kuvan ison lamppuhelmen, minkä tein jo tässä aiemmin kesällä, keskushelmeksi koruuni. Tässä valintavaiheessa ei vielä oikein hahmottunut mitä siitä tekisin, mutta tästä se lähtee joka tapauksessa.Viime viikolla tein myös näitä pieniä helmiä turkoosin eri sävyissä.
Näissä on pienempi reikä kuin mitä yleensä teen, joten käytän näitä ja sitten lisäksi siemenhelmiä.
Nyt alkaa jo olla hahmotelma mielessä.
Otetaan esiin neula, lankaa ja mehiläisvaha. Ja ne siemenhelmet.


Tällainen siitä sitten lopulta syntyi.
Ensimmäisessä versiossa ei ollut noita "hapsuja" ison helmen alla, mutta minä tykkään tehdä hapsuja. Aika monessa korussani on hapsut.
Tällainen koru on aika yksinkertainen tehdä. Tarvitaan helmiä, helmineula, lankaa ja mehiläisvahaa. Mehiläisvahalla käsitellään se lanka niin ei mene solmuun, ja jos menee niin on helppo saada solmut auki. Tähän koruun käytin n.2m lankaa ja se menee kaksi kertaa nauhassa olevien helmien läpi. Nauha on lisäksi sen verran lyhyt että se ei mene pään yli vaan siinä on helmilukitus niskassa. Jos tekee pidemmän niin ei tarvitse muuta kuin pujottaa helmiä lankaan.
Nyt kaikki valitsemaan oman väriset helmet ja kesäkorua tekemään. Sopivaa puuhaa sadepäivälle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.