tiistai 25. helmikuuta 2014

Ravintolassa

Viime perjantaina menimme ranskanryhmämme kanssa viettämään ranskantuntia ranskalaiseen ravintolaan. Ei nyt sentään Ranskaan asti, tyydyimme ihan Tampereeseen. Siellä on Kauppahallissa ravintola Les 4 saisons eli neljä vuodenaikaa. Normaalisti ravintola on auki päiväsaikaan, mutta meillä oli varaus illaksi. Neljän ruokalajin päivällinen tarjoiltuna ranskaksi. Aivan loistava ilta!


Alkuruokana oli ranskalainen maalaissalaatti. Siitä on tässä kuva. Kuva ei valitettavasti kerro, kuinka mahdottoman hyvää se oli. Eipä tule mieleen toista näin herkullista salaattia. Salaattiin kuuluvat makkarat olivat ihan superherkullisia. Täytyy tunnustaa, että ensisilmäys makkaroihin ei varsinaisesti houkuttanut, mutta ensimmäinen suupala vei kielen mennessään. Mikäli nyt oikein ymmärsin niin, he valmistavat makkarat itse ja niitä voi myös ostaa Kauppahallista ihan erikseen. Tässä kuvassa on jäänyt vähän piiloon se annoksessa oleva toinen makkaran siivu, joka minusta oli, jos mahdollista vielä parempi. Se oli pekoniin kääritty vaaleampi makkara. Nam!
Ja tuo sipuli! Hyvänen aika , että se oli hyvää! Lisäksi tämä oli varsin runsas annos. Ajattelin, että tällaisen salaatin voisi käydä syömässä ihan vaikka lounaaksi, jos sattuisi Tampereella lounasaikaan olemaan.
Pääruokana oli Tournedos bearnaise. Mielettömän hyvä pihvi. Niin mehevä ja herkullinen. Bearnaisekastike ja pekonipavut sopivat siihen paremmin kuin hyvin. Annokseen kuuluvia maalaisranskalaisia en jaksanut kaikkia syödä, mutta hyviä nekin olivat.
Sitten seurasi tietysti juusto, sitä en nyt muista mitä se oli, mutta viikunahillokkeen kanssa se tarjoiltiin. Meillä kun on täällä omalla paikkakunnalla tuo Herkkujuustola niin muiden juustot jäävät aina kakkosiksi. Joten juusto sai tällä aterialla minulta heikoimmat pisteet.
Aterian kruunasi kahvi ja laventeli créme-brûlét. Aivan ihanaa oli sekin. Oli yllätys, että laventeli sopi siihen niin hyvin. Pöydässä oli keskustelua siitä, kuinka yksi mielsi sen kuuluvan saippuaan ja toinen teehen, mutta kaikkien mielestä se kuitenkin sopi mainiosti tähän jälkiruokaan.
Tarjolla oli myös ranskalaisia viineja, mutta koska tyydyin jääveteen en osaa niistä mitään sanoa. Hyvä punaviini olisi kyllä varmasti ollut mainio lisä pihvin kanssa.
Kaiken kaikkiaan ilta oli oikein onnistunut ja hyvillä mielin lähdimme kotiin päin. Varmasti useampi meistä tulee vielä vierailemaan tässä ravintolassa ja voin kyllä lämpimästi suositella tätä kaikille hyvän ruuan ystäville.


Ruokailun päätteksi otettiin tietysti ryhmäkuva. Minä olen tuossa edessä toinen vasemmalta. Kuvat eivät ole minun ottamiani, vaan ne on napsinut yksi kurssilla oleva ranskan opiskelija.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.