maanantai 10. helmikuuta 2014

Lauantai oli monipuolinen päivä. Aamiaisen jälkeen lähdin ranskantunnille. Ranska on minusta ihana kieli. Olen opiskellut sitä aikoinani lukiossa ja jopa kirjoitin lyhyen ranskan ylioppilaskirjoituksissa. Se vaan pääsi tässä vuosien varrella pahasti unohtumaan, kun sitä ei kuullut, eikä tarvinnut missään. Todella vähän tulee ranskankielisiä ohjelmia telkkarista. Tietysti sekin vaikuttaa, että en yleensä edes katso telkkaria, meillä on vielä sellainen vanhanaikainen paksu telkkari ostettu ehkä vuonna -93 ja siinä digiboxi. Ei mitään satelliitti jutskia. Yleensä siitä ei näy ylen kanavat ollenkaan. No, joka tapauksessa nyt käyn taas kansalaisopiston ranskan tunneilla ja nautin suuresti.
 "L'amour c'est accepter le passé, embellir le présent et donner l'espoir pour le futur."
Rakkaus on menneisyyden hyväksymistä, nykyisyyden kaunistamista ja toivon antamista tulevaan. Hieno lause ja ranskaksi kuulostaa vielä hienommalta!

Ranskantunnilta jatkoin suoraan espanjan tunnille ja espanjantunnilta kipin kopin kotiin. Minulle oli tulossa vieras katsomaan helmen tekoa. On kiva kun työhuneella joskus käy vierailijoita. Minusta on kiva näyttää kuinka helmiä tehdään, vaikka toisaalta siinä alkaa helposti käsi tutista kun tietää jonkun tarkkailevan ja helmiä tehdessä on tutinat kiellettyjä. Usein olen antanut halukkaiden itsekin kokeilla helmen tekoa, mutta nyt kun minulla oli niin tiukka aikataulu, en edes huomannut vieraalleni tätä mahdollisuutta tarjota. Ensi kerralla sitten.


Tämä on yksi niistä helmistä, jonka syntymistä vieraani katselivat. Sunnuntaina otin sen uunista ja puhdistin.

Kun vieraani sitten lähtivät, niin äkkiä vaihdoin vaatteet ja sitten isäni tulikin minua ja miestäni noutamaan. Me menimme hirvipäivällisille jotka tarjosi Mouhijärven metsästysseura. Siinä matkalla vasta huomasin, että se aamiainen oli jäänyt minulla päivän ainoaksi ateriaksi. Kyllä olikin nälkä kun vihdoin seitsemän pintaan pääsi ruokaan käsiksi. Mutta ruoka oli hyvää ja seura mainiota. Sellainen ihmekin tapahtui, että pääsin jopa tanssimaan muutaman kappaleen.Liitänpä tähän Minttumaan runon. Siinäkin on kaunis ajatus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.