sunnuntai 5. tammikuuta 2014


Vanhat esineet ovat kauniita. En tiedä ovatko nämä alunperin tarkoitettu teekannuiksi vai kenties kahvia varten. Toisessa kannussa on pieni särö reunassa, mutta toinen on aivan ehjä. Luulen, että kahvi maistuisi paremmalta jos sen kaataisi tällaisesta kannusta. Tietysti se pitäisi sitten kaataa myös arvoiseensa kuppiin.

Mikä siinä onkin, ettei raskitse käyttää näitä vanhoja kauniita astioita? Käyttöä varten ne on kai alunperin tehty. Luulen, että niitä on myös ahkerasti käytetty. Joskus harvoin olen ottanut esille nämä isotädiltäni perimät kahvikupit. Ihan vain erityisten ihmisten kanssa. Joskus tyttäret ovat pyytäneet, että käytetään näitä kuppeja. Kuppi on niin ohutta posliinia, että pelkään hajottavani sen. Todennäköisesti turhaan, jos se on kestänyt näinkin kauan niin kyllä se varmaan kestää vielä tästä eteenkinpäin. Käsin nämä on tiskattava, konepesua ne eivät kestäisi, tai konepesuaineita lähinnä. Mutta ihan oikeasti kahvihetken luonne muuttuu sen mukaan, mistä kupista sen juo.
Huomenna on loppiainen. Sitä voisi nyt juhlistaa kauniilla astioilla. Kattaa pöydän ja nauttia samalla myös silmänruokaa.

2 kommenttia:

  1. Meiltä joskus kysytään miten raaskimme käyttää "hopeisia" sokerikkoja päivittäin - no kuolemaanko asti tässä pitäisi odotella että saa kaunista pöytään? Hupsut ihmiset!

    VastaaPoista
  2. Vähän sama asia kun äitini aikoinaan muisteli, kuinka hän pienenä tyttönä sai uuden mekon koulun kevätjuhliin ja sen jälkeen mekko pistettiin kaappiin odottomaan toista merkittävää juhlaa. Kun seuraava juhla vihdoin tuli niin mekko oli tullut pieneksi. Lyhyeksi jäi ilo kauniista mekosta.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.