sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Tapahtumia ja kirjallisuutta

Minun piti olla sekä perjantai, että tämä sunnuntai Tampereella. Perjantaina oli Keskustorilla Käsityökortteli ja tänään siellä on Hämeenpuistossa Kadulla! tapahtuma. Siellä katukeittiöt kokkaavat herkkuja, esiintyjät esittävät esityksiään ja käsityöläiset myyvät kojuissaan tuotteitaan. Olisi niin kiva olla siellä juuri nyt. Ilmakin on ihan kohtalainen, ei ainakaan sada. Upottaisin juuri nyt hampaani mitä ihanimpaan herkkuburgeriin, jonka on valmistanut Keittiö kadulla & kylässä
Sen sijaan hiivin kohta keittiöön syömään eilisiä tähteitä. Nimenomaan hiivin, koska selkäni sanoi sopimuksen irti perjantaiaamuna, eikä nyt salli minulta reippaita askelia, kumartumisia tai automatkaa Tampereelle. Tämä alkaa taas lähennellä noloutta, jo kolmas tapahtuma, minkä joudun perumaan vajaan kahden viikon sisällä. Ehkä tämä pitää ottaa viestinä siitä, että nämä tapahtumat nyt vaan eivät jostain syystä ole minua varten.
Selkävaivaisena ovat tekemiset muutenkin vähissä joten viihdytin itseäni eilen kuinkas muuten kuin lukemalla. Viime syksynä aloitin lukemaan Conn Igguldenin kirjasarjaa Keisari. Se kertoo Julius Cesarin elämästä. Silloin jäi se sarjan viimeinen kirja jostain syystä lukematta, mutta olin sen nyt viime viikolla hakenut kirjastosta. Kirjan nimi on Jumalten Veri ja siinä kerrotaan, mitä seurasi Cesarin kuolemasta.


Pidän Igguldenin tavasta kirjoittaa ja siitä, että hän selvästikin tarkistaa taustat ja linkittää mukaan yksityiskohtia. Kirjan lopussa on aina hänen selvityksensä, siitä mikä pitää paikkansa ja mikä on hänen mielikuvituksensa tuotetta. Keisari sarja on ehkä enemmän miehiseen lukumakuun, siinä on paljon sotaa, taisteluja ja vähemmän romantiikkaa. Minuun tämä kuitenkin osui ja upposi. Täytyy kuitenkin mainita, että enemmän lumounnuin hänen uudesta sarjastaan Ruusujen sota, josta on vasta ilmestynyt kaksi ensimmäistä kirjaa. Näistä kerroin täällä 'klik'
Jos haluat katsoa, mitä muita kirja-arvioita olen lukemistani kirjoista tänne laittanut, niin tuossa blogin oikeassa reunassa on kohta tunnisteet ja siellä sana 'kirja', sitä klikkaamalla tulee näkyviin, kaikki kirjoja koskevat postaukseni. Nautinnollisia lukuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.