lauantai 4. huhtikuuta 2015

Ikkuna

Ensimmäiset siemenet on istutettu multaan, basilika rehottaa jo ruukussa, jalohortensia on tuotu kellarista autotalliin, missä se on tehnyt jo pienet vihreät lehdet ja pelakuusta on otettu pistokas emokasvin viereen ja molemmat ovat jo hyvässä kasvuvauhdissa. Kaikennäköisiä puutarhahaaveita pyörii mielessä. Ulkona vaan on edelleen talven jäljiltä lumikasoja, maa on jäässä ja ilma aivan liian kylmä jotta mitään kannattaisi ryhtyä toteuttamaan. Täytyy siis toistaiseksi tyytyä näihin ikkunanlauta istutuksiin.


Minä sain tänä keväänä vähän lisää ikkunalautaa. Tämä "toimistohuoneeni" ikkuna antaa etelään, eikä sen edessä kasva varjostavia puita, joten tämä on siis paras ikkuna odotella siemenistä taimia. Ikkuna vaan ei ole kovin iso ja siinä on varsin kapea ikkunalauta. Normaalisti tämä pieni tietokonepöytäni on täyttynyt taimipurkeista, ja se on lievästi sanoen haitannut kaikkea muuta toimintaa tässä huoneessa. Nyt kattoon ruuvattiin tukevat koukut ja niistä roikkuu nyt ketjujen varassa 50cm leveä, 5mm paksu lasilevy. Lasi on reilun metrin pituinen, joten se kattaa koko ikkunan levyden. Se roikkuu tuossa ikkunan puolivälissä. Koska se on lasia siitä pääsee valo läpi, eikä se pimennä tuota alkuperäistä ikkunalautaa ja siihen mahtuu nyt kyllä istutuspurkki poikineen.


Siinä lasilevyn alla on tuollainen metallilevy. Levyn ja lasin välissä on kaksipuoliteippiä siltä varalta, että lasia tulisi jossain kohtaa tönäisseeksi, niin ei tarvitse pelätä sen putoavan ainakaan ihan helposti. Vaikka se tulee huoneen puolelle sen puolimetriä, niin enimmäkseen se on tämän tietokonepöydän päällä, joten se ei haittaa mitään.


Nyt siinä on vasta muutama pienoiskasvihuone viinirypäle ja tomaattirasioista tehtynä ja rahapuun pistokkaat. Nuo viinirypäle ja tomaattirasiat ovat oikein käteviä tässä siemenistutusvaiheessa. Olen taitellut niiden pohjiin foliosta vesilautasen, jos tulee kasteltua vähän reilusti, niin ei sitten vesi valu lasille ja siitä tähän koneen päälle.


Niin ja ne omenapuun oksat, jotka toin sisälle pari viikkoa sitten kun leikkelin omenapuita, ovat nyt kukassa. Sellaiset pääsiäiskukat tänä vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.