sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Ratsastunti Starr-tallilla

Aluksi pieni varoituksen sana, tässä jutussa kuvat ovat isompia kuin blogissani yleensä, joten niiden aukeaminen voi olla hieman hitaampaa kuin yleensä.

Tyttäreni hevosharrastus on taas herätetty henkiin. Itseasiassa harrastus joutui uinumaan hänen polvivamansa vuoksi, mutta nyt on polvi paljon paremmassa kunnossa ja harrastusta on voitu taas jatkaa. Vuoden tauko siihen tuli ja mikä minusta on hassua, niin tämän tauon aikana kypärä ehti tulla pieneksi. Luulin että pää ei kasva enää 14 vuotiaana. Kypäräkaupoilla oli käytävä.


Löysin ystävättäreni kautta uuden paikankin tälle harrastukselle, olemme käyneet Starr-tallilla Sastamalassa. Meiltä on sinne jonkin verran matkaa, joten minua on tarvittu kuljettajana ja olen sitten notkunut kentän laidalla ratsastustuntien ajan. Talvella oli joskus vähän ikävä siellä seisoskella kun oli pimeää ja kylmää. Kentällä tietysti oli valot, tarkoitin sitä yleistä talven pimeyttä. Nyt lauantaina sain kentän laidalla ensimmäisen kerran nauttia keväisestä, lämpimästä auringonpaisteesta. Minulla oli tyttären kamera mukana ja kuvasin päivän esteharjoituksia.


Kentällä oli kaikkiaan viisi tyttöä harjoittelemassa ja ratsuja oli kaiken kokoisia. Harjoituksia oli mukava seurata ja tuli mieleen, kuinka mukava olisi itsekin osata.
Kentällä mentiin välillä melkoista vauhtia ja erityisesti tämän pienen ponin touhukasta menoa oli hauska katsella. Ei sitä voinut hymyilemättä olla kun pikku poni hyppäsi melkein itsensä korkuisen esteen yli.


Tässä on ratsastajan vaihto meneillään. Hevosilla ja opettajalla oli kaksi tuntia peräkkäin, tytöillä vain yksi.


Joillakin hevosilla oli lepopäivä. Mikäs siinä oli pihatossa lekotella keväisessä auringonpaisteessa.

2 kommenttia:

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.