torstai 23. huhtikuuta 2015

Taimikasvatusta

Huhtikuun alussa istuttelin siemeniä multiin ja nyt olen saanut koulia jo pieniä taimia isompiin purkkeihin. Uusi ikkunalauta kasvihuoneeni on käytössä. (Tästä rakennelmasta kerroin aiemmin täällä. ) Tällä kertaa olen jopa ollut niin näppärä, että teippasin purkin kylkeen nimilapun, että sitten myöhemminkin olen perillä siitä, mikä kasvi on kyseessä.


Basilika on jo melkoinen puska ja siitä on lehti poikineen jo syötykin. Paprikan taimet ovat makeita suippopaprikoita, joihin otin siemenet talvella syödyistä paprikoista. Näin olen tehnyt jo useampana vuonna ja hyvin on toiminut, joka syksy on saanut kerätä hyvän paprikasadon.  Nyt otin myös tomaatista siemeniä. Kyseessä oli Cherry niminen pieni tomaatti, josta erityisesti mieheni piti. Päätin kokeilla onnistunko kasvattamaan tätä lajiketta itse. Ainakin taimet ovat nyt hyvällä alulla. Kerron sitten myöhemmin kesällä jatkoa tästäkin. 


Viime kesänä sain kasvatettua kasvihuoneessa syötäväksi asti Suger-baby nimistä vesimelonia. Näitä siemeniä jäi muutama viime vuodesta ja ne ovat nyt myös hyvin lähteneet itämään. Nyt ajattelin sitten kokeilla myös verkko- ja hunajamelonin kasvatusta. Näihin otin siemenet talvella syödyistä hedelmistä. Jokainen siemen iti näistäkin. Kiva nähdä miten näiden kanssa käy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.