maanantai 14. heinäkuuta 2014

Nilkkakoruja

Hassua, kuinka tuo helmitöiden teko nyt jäi päälle. Ensin tein niitä kaulakoruja, (kuvat löytyvät tuosta pari bloggausta alempaa 6.7. Kätteni töitä) Siitä innostuneena tein peyotetekniikasta ohjeen tuonne Käsityökorttelin blogiin ja tästä omasta ohjeestani sain idean tehdä nilkkakorun. Hauskasti yksi asia johtaa toiseen, voi tulla pitkä flow, kun antaa mennä vaan löysin rantein.


Ensin tein tuo turkoosin. Se näytti nilkassa ihan kivalta, mutta kaipasin enemmän hapsuja. Seuraavaksi tein samoja helmiä käyttäen kuin sen kaulakorun, minkä tein kesäkuussa. Kuva tässä linkissä. Nyt on sitten samaa sävymaailmaa laukku, kaulakoru ja nilkkakoru.
Oli muuten vaikea ottaa kuva omasta nilkasta, olisin toivonut saavani kuvan ilman hyttysenpuremia, mutta en osannut niitä retusoida pois, joten siinä nyt komeilevat.Tämä violettisävyinen runsashapsuinen on ihana. Se on kevyt ja tuntuu jalassa mukavalta ja hapsut heiluvat liikkuessa kivasti. Siinä on myös joukossa hieman kimaltelevia helmiä, joten hennosti se myös kimaltelee liikkuessa ja valon sopivasti osuessa. Tuosta ylimmästä kuvasta, missä ne ovat levitettyinä näkee kiinnitys systeemin. Kokoa voi hieman säädellä laittamalla lukkolenkin johonkin noista kolmesta helmestä. Tässä violetissä valitettavasti tein pienen mittavirheen ja kun se omassa nilkassani on nyt kireimmillään, se tulee tuohon kohtaan miten kuvassa näkyy, mutta haluaisin sen hieman ylemmäksi, samaan kohtaan kuin tuo turkoosi. Sitä saa nyt kyllä isommaksi, mutta ei pienemmäksi. Taidan tehdä vielä yhden; turkoosin, mutta samanverran hapsuja kun tässä violetissa ja sama mitta kuin tuossa ensimmäisessä turkoosissa. Kolmas kerta toden sanoo.

1 kommentti:

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.