perjantai 11. heinäkuuta 2014

Meillä näytti keskiviikkona varjossa pohjoisenpuoleisella seinustalla oleva mittari +30 astetta. Mietin vaan paljonko auringossa mahtoi olla. Minun työtiloissani oli kuitenkin mukavat +18 astetta. "Helmitehtaani" on kivestä tehdyssä rakennuksessa ja siinä on niin paksut seinät, että ei ollut sen lämpöisemmäksi tullut. Siinä kuumuudessa oli ihan virkistävää istua päivä polttimen ääressä. Viihdyin siellä niin hyvin, että tein tilaustöiden lisäksi muitakin helmiä. Pihallani on jo hetken ollut oranssien liljojen aika, joten tein helmiinkin oransseja kukkia.Ylimmäisessä kuvassa oleva helmi on litteä ja tämä alempi on pyöreä pallo. Tein näitä eri muotoisia ja kokoisia ja pistin jopa muutamat myyntiin verkkokauppaani. Aina välillä pitää muistaa yrittää vähän tienata ruokarahaa. Vaikka minulla tuo kasvihuone kukoistaakin, niin vielä ei isommin ole sieltä satoa päässyt keräämään.


Vaan kohtapuoliin saan. Pieniä kurkkuja siellä on jo lisää aurinkoisia päiviä odottamassa. Yhden kesäkurpitsan olen myös sieltä jo saanut ja muutamia pieniä pensastomaatteja on kypsynyt. Ja tietysti mansikoita. Valitettavasti se maailman pienin vesimelooni jäi pienimmäksi, eikä jaksanut sen kauempaa. Nyt vaan toivon hartaasti, että joku niistä muista pienistä aluista alkaisi kasvaa.


Suippopaprika on tehnyt ensimmäiset kukat. Tämä on se paprika, josta kahtena aikaisempana vuonna olen saanut hyvän sadon, silloin ne tosin ovat kukkineet jo paljon aikaisemmin. Viime vuonna olen myös ensimmäiset kurkut kerännyt jo aivan kesäkuun lopussa, joten on tässä vielä kirimistä. Toivonkin kesän jatkuvan pitkälle syksyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.