lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kasvua odotellessa

Tänä aamuna kun menin kasvihuoneelle, minulla oli silmälasit päässä ja kun astuin ovesta sisään, en hetkeen tahtonút nähdä mitään, lämmin kosteus veti lasit huuruun. Ihana, ihana kasvihuoneeni! Ainoa harmitus, että en ollut etukäteen osannut tähän varautua, nimittäin sinne mahtuisi paljon enemmän kaikkea. Vaikka onhan siellä nyt jo vaikka mitä, luulen että ainakin kurkut ja tomaatit riittävät hyvin meidän perheelle. Kävin kyllä vielä uudestaan kahdellakin puutarhalla, mutta niin olivat käyneet monet muutkin ja yhtään kurkun taintakaan ei enää ollut jäljellä.


Tässä vähän sisäkuvaa. mieheni teki sinne ison, koko sivuseinän mittäisen istutuslaatikon. Tuolla takaseinällä on vielä kaksi laatikkoa odottamassa, että kärrään ne täyteen multaa. Niihin minulla on sitten siemenestä istutetut taimet odottamassa siinä seinänvierus kasvihuoneessa. Jännittävä seurata kuinka kasvit sitten kesän mittaan täyttävät tätä tilaa. Nyt tuntuu että siellä on tilaa vaikka kuinka, mutta niin se vaikutelma on aina keväällä kukkapenkeissäkin, kun tuntuu, että ne ammottavat tyhjyyttään ja sitten äkkiä ne tuntuvatkin pursuavan yli.


Tässä on jotain, mitä minulla ei ole koskaan ennen ollut, mutta tänä keväänä laitoin siemenestä itämään. Nyt olen oikein tyytyväinen, että näin tein, koska tässä kasvihuoneessa tämä voi vaikka onnistua. Se on nimittäin Arbuusi. Näitä on kolme tainta. Useamman siemenen laitoin itämään, mutta vain kolmesta kasvoi taimi. Nyt sitten jännitetään tuleeko kukkia!


Tänä vuonna muuten monet kasvit kukkivat todella runsaasti. Pihlajassakin on kukkia niin että jos kaikista tulee marja niin syksyllä oksat notkuvat. Sellainen sanonta on, että pihlaja ei kanna kahta taakkaa. Tarkoittaa lunta ja marjoja. Viime talvena oli ennätysvähän lunta.


Metsämansikoista on myös odotettavissa runsas sato. Niitä kasvaa myös meidän tontilla paljon. Sinä vuonna kun muutimme tähän taloon, niin siirsin muutaman metsämansikantaimen kukkapenkkiin, ajatuksena, että se toimisi sellaisena aluskasvina. Sittemmin se on sieltä levittänyt rönsyjään joka puolelle ja minä olen antanut sen vapasti levitä, tainnut paikoitellen vähän auttaakin. Se on oikein hyvä aluskasvi ja siitä saa makoisia marjoja ja syysvärikin siinä on kaunis. Kannattaa hyödyntää.

Koska oikeat mansikat eivät vielä ole kypsiä, pitänee tyytyä näihin helmimansikoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.