lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannusaatto

Meidän saunamme pesuhuoneen silikonit ovat jo hetken aikaa oleet ruman näköiset. Tummuneet paikoitellen epämääräisen läikikkäiksi ja millään pesuaineella niitä ei ole puhtaaksi saanut. Pitkän aikaa ne on pitänyt uusiksi laittaa, mutta koska meillä sauna lämpiää käytännössä joka ilta ja suihkussa käydään ainakin, niin sopivaa ajankohtaa ei ole vaan löytynyt. Nyt kun tiesin, että juhannusaattona mennään isän luokse ja siellä ollaan koko ilta, niin päätin että se silikonien vaihto pitää tehdä juhannusaatto aamuna. 
Ryhdyin eilen pesemään niitä saumakohtia, mutta niinhän siinä kävi, että kaikki seinät oli siten kumminkin pestävä. Sen jälkeen ryhdyin mattopuukon avulla irrottamaan niitä silikoneja. Kuvittelin että vähän sipaisen reunasta mattopuukolla ja sitten se silikoni irtoaa kätevästi nauhana. Eihän se niin mennyt. Se oli todellista nysväämistä sentti kerrallaan. Alustavasti olin kuvitellut, että nyt vaihdetaan kaikki silikonisaumat, mutta todettuani homman aikaavieväksi, päätin tyytyä vain niiden pilalle menneiden kohtien vaihtamiseen. 
Kun sitten homma oli hoidettu, minä ihan oikeasti olisin ollut suihkun tarpeessa, mutta eihän sinne nyt voinut mennä ja iltakin oli niin pitkällä, että oli lähdettävä sinne isän luokse, missä ruokapöytä odotti.


Siellä rannassa odotti myös se maailman paras sauna. Savusauna. Illalla jäin vielä yksikseni sinne lauteille istuskelemaan ja nauttimaan savusaunan pehmeistä löylyistä. Vienoon savunhajuun sekoittui vihdan tuoksua, minä nojasin selkäni pellavapyyhkeen verhoamalle selkänojalle ja katselin savuräppänästä avautuvaa juhannusiltaa. Saunaneteisessä vilvotellessani muistin takintaskussa olevan kamerani ja ikuistin maiseman teidänkin katsottavaksenne.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.