keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Väri mietteitä

Mietin joskus että näkevätkö kaikki ihmiset värit samalla tavalla. Onko sininen kaikkien silmissä sitä samaa sinistä kuinka minä sen esimerkiksi näen, vai näkeekö joku sen sellaisena kun minä näen vaikka violetin? Turkoosin kohdalla tämä kysymys herää mielessäni helpoiten. Monasti on käynyt niin että minä katselen jotain ja ajattelen että onpa ihana turkoosin sävy, sitten tulee joku muu ja tokaisee että "Kiva vihreä."
Toinen mielenkiintoinen seikka on kuinka jotkut ihmiset ovat jonkun tietyn värisiä. Tarkoitan tällä että heidän suosimansa värimaailma on jonkun tietyn värinen. Tiedän jonkun verran oransseja ihmisiä, pienen ryhmän vihreitä, pinkkejä  ja violetteja ihmisiä, sekä suuri joukko sinisiä ihmisiä. Mustat ovat sitten oma joukkonsa. Itse olen kyllä ihan kirjava. En pysty sanomaan edes lempiväriäni. Näin kesällä innostun usein turkoosin eri sävyistä. Viime talvena huomasin usein käyttäväni vaaleanpunaista. Joskus taas kaikki syksyn maanläheiset ja voimakkaat värit tuntuvat hyviltä, nuorena minulla oli punainen kausi.
Olisi mielenkiintoista tehdä joku testi ihmisten lempiväreistä, ja onko yleensä mitään lempiväriä. Kukaan ei kuitenkaan mitään kommentoi, mutta olisi kiva jos moni lukisi tämän ja sitten loppuun kommentoisi oman värimaailmansa. Siitä saisi sitten kuvan mikä olisi se yleisin lempiväri, vai onko sellaista. Jos ei olisi kielimuuria niin tämän saisi eri maista, sitten näkisi onko joku maa enemmän vaikka punainen vai vihreä.


2 kommenttia:

  1. Mun lempparit on musta, valkoinen ja joulunpunainen ja juuri tässä järjestyksessä. Vaatekaapissa ei ole mitään muita värejä, ei ole ollut enää ainakaan 15 vuoteen..

    VastaaPoista
  2. Se olisikin kätevää kun pystyisi rajoittamaan värinsä noin. Kaikki vaatteet sopisivat aina toisiinsa. Oma vaatekaappini on kyllä varsin kirjava ja ongelmia syntyy aina kun pitäisi olla tyylikäs. Onneksi sitä tapahtuu niin harvoin, nimittäin että pitää olla tyylikäs.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.