perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kasvun taikaa

On niin paljon kaikkea mielenkiintoista, että alkaa tuntua siltä etteivät tunnit vuorokaudessa riitä. Onneksi on kesä ja valoa riittää yömyöhäiseen.
Kasvihuoneessa tomaatit ja kurkku ovat kasvaneet hurjasti. Yhdessä tomaatissa on jo pieniä raakileitakin.

Viime keväänä siemenestä istuttamani paprika voi loistavasti. Siinä oli kaksi raakiletta kun vein sen kasvihuoneeseen ja nyt toinen niistä on punastunut. Pääsen siis keräämään jo satoakin.
Se on myös tehnyt lisää kukkia kasvihuoneessa ollessaan ja pari kukkaa on jo muuttunut pieneksi paprikavauvaksi.

Kasvimaa on myös hieman kasvanut kun olen tehnyt sinne muutaman uuden penkin. Kaksi penkkiä, minne istutin herneitä ja toiset kaksi maissille. Maissin taimet olivat jo n. 30 senttisiä kun istutin ne.
Viime vuonna laitoin ensimmäisen kerran maissia. Viime kesä oli kylmä ja sateinen. Ei paljon auringonpaistetta saatu ja siksi olikin mielestäni niin ihmeellistä että maissit tuottivat satoa. Jokainen istuttamani maissi tuotti kaksi täyspitkää maissintähkää. Jos kesä olisi ollut lämpimämpi niin tähkiä olisi valmistunut varmasti enemmän, koska nytkin varsissa oli niiden kahden kypsyneen lisäksi pari alkua, jotka eivät ehtineet valmistua.

Kurpitsapenkin olen myös tehnyt. Siinä on pohjana kanalan lattialta kerätty suttu. Sitten tyhjensin siihen päälle viime kesänä kerätyn ja talven yli muhineen keittiökompostin. Koko komeuden katoin sitten toissavuotisella kompostilla. Siinä on nyt kaksi sisällä esikasvattamaani kurpitsan tainta. Toisen taimen istutin viime syksynä kypsyneestä kurpitsasta ja toisen siemenen otin kaupan siemenpussista. Harmi vaan että en huomannut merkitä kumpi taimi on kumpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.