tiistai 18. kesäkuuta 2013

Puutarhan kuulumisia

Paprikasato on kasvanut! Näiden kahden kypsän lisäksi puussa on monta pientä vihreää alkua ja muutama kukka. Toiveissa siis on paprikoita vielä loppukesällekin.
Kasvihuoneessa voidaan muutenkin hyvin, tomaatit ovat kasvaneet mittaa, tehneet kukkia ja muutamia pieniä raakileitakin jo on. Kurkku kiipeää jo kattoon asti, siinä on myös kukkia ja pikkusormen paksuisia kurkun alkuja.
Kompostikasan päällä kasvavat kurpitsat ovat myös kasvaneen ja toisessa on jo peukalonpään kokoinen kurpitsa. Jännittävä nähdä kasvaako siitä kokonainen.
Kasvimaan perkasin tässä muutama päivä sitten ja sielläkin on kehitystä tapahtunut. Salaattia olen jo kerännytkin. Ainoastaan istuttamani salaattiherne on ei toimi niin kuin pitäisi. Se on tehnyt vain muutaman alun penkin toiseen päähän, muuten koko penkki on tyhjä. Epäilen että joku lintu on käynyt popsimassa herneet silloin istutuksen jälkeen. Siinä on nyt sitten ihan tyhjää penkkiä pari metriä. Suunnittelinkin meneväni huomenna tuonne Lehtosen puutarhalle katsomaan siihen jotain taimia. Mietin vähän jos laittaisin siihen lisää maissia, mutta katsotaan nyt mitä heillä on.Tässä kuvassa kukkii suviruusu. Yleensä se kukkii kilpaa juhannusruusun kanssa, mutta tänä vuonna ainakin minun juhannusruusuni ovat vielä piukassa nupussa. Minulla on kolme juhannusruusupensasta ja yhdessä on jo muutama avonainen kukka, muut ovat vielä nuppuasteella. Hyvä niin, sillä nyt saan nauttia kukkaloistosta pidempään kun kaikki eivät kuki yhtäaikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.