perjantai 14. marraskuuta 2014

Avajaispäivä Suomen Kädentaidot messuilla

Tänään ajoin Tampereelle heti aamusta ja olin Pirkkahallissa jo ennen kymmentä valmiina aloittamaan päiväni Suomen Kädentaidot messuilla. Tällä kertaa asiakkaana. Ensimmäiseksi suunistin C-halliin, siellä oli Minttumaan ja SiriSanin yhteinen osasto (C919). Heidän arpajaisistaan olin liput voittanut, joten kiitoskäynti oli paikallaan.


Minttumaalta sain tuon kuvassa ollevan kortin ja nuo hauskat korkkiin tehdyt magneetit ovat jo aiemmin siirtyneet omistukseeni. Ihania, hyvänmielen tuotteita on molemmilla. C-hallissa oli muitakin tuttuja, kuten KipriikkaSpirraaliMaheka  ja Ahdintila. Olin heti aluksi ottanut tavoitteeksi käydä tutustumassa mahdollisimman moneen Suomen käsityöyrittäjien jäsenyritykseen. Näitä oli siellä noin sata ja tässä on nyt mahdoton kaikia luetella, enkä varmasti edes kaikkia tavoittanut. Aivan uusi tuttavuus, jonka haluan mainita on Mihelmi. Sovimme että kun vuoden päästä tapaamme, niin sitten voimmekin puhua espanjaa. Toivottavasti tapaamme, on mukava saada uusia tuttavuuksia. 


Tämä kuva on Mahekan osastolta (C318), missä vain mielikuvitus on rajana vanhojen tapettien uusiokäytölle.


Spirraalin Noora taas vääntää rautalangasta ihan mitä tahansa, mutta sieltä löytyy kyllä paljon muutakin mukavaa (C303).


Minulla kului siellä C-hallissa aika niin rattoisasti, että varsinaiset messujen avajaiset E-hallin esiintymislavalla menivät ihan ohitse. Sinne kuitenkin suunnistin klo 13.00, sillä silloin alkoi Käsityökortelin esitys "Taidon tarina". Kannattaa ehdottomasti se käydä katsomassa, jos nyt viikonlopun aikana messuilla liikut. E-hallissa oli myös Käsityökorttelin näyttely, missä oli sisustettu huoneita käsityöyrittäjien tuotteilla. Sekin kannattaa ehdottomasti tutkia. Käsityökorttelilla oli E-hallissa vielä yhteisosasto, missä eri yrittäjien tuotteita oli myynnissä mm. Kongaroon retrotakkeja, Ateljee Argenton upeita hopeakoruja, Eijan Kudontaputiikin mattoja ja lankoja, Teelikamentenin pipoja ja paljon muuta ihanaa.


E-hallissa ihastelin Nunnun (E 725) tyylikkäitä pussukoita ja tuubihuiveja, ja jos minulla olisi vielä pieniä lapsia olisin varmasti tehnyt ostoksia PikkuLillin osastolla (E415). Monta muutakin osastoa kävin tutkimassa ja ihastumassa. 
Olihan siellä sitten vielä se A-hallikin. Siellä viivähdin hetken Roosa B:n ja Taitoisa:n (A409) osastolla. Roosa oli niittänyt mainetta myös vuoden uutuustuotenäyttelyssä. Onnitelut hänelle. Myös Aanmaan (A926) tyylikkäällä osastolla oli mukava pieni tauonpaikka kun osuin kohdalle ja ehdin heidänkin kanssaan pari sanaa vaihtaa. 
Ennen kotiinlähtöä kävin vielä kuuntelemassa Outi Les Pyyn haastattelun. Eräs tuttavani halusi tämän nähdä ja menin vain seuraksi ja siksi, että laukku alkoi jo painaa olkapäällä ja jalat väsyä, joten pieni istuskelu tauko oli paikallaan. Se oli kuitenkin varsin mielenkiintoinen haastattelu ja antoi minulle paljon uusia ideoita.
Kaiken kaikkiaan oikein hyvät messut ja todella mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää oli olla siellä asiakkaana. Ehkä taas ensi vuonna olen näytteilleasettajana, mutta varmasti aivan uudella asenteella kuin tähän asti. Kyllä joskus kannattaa katsoa asioita toisestakin näkökulmasta.

2 kommenttia:

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.