tiistai 17. kesäkuuta 2014

En ole uskaltanut koko päivänä mennä kasvimaalle. Pelkään, että viime yönä on ollut pakkasta ja se on ottanut avomaankurkut hengiltä. Jos ne ovat viime yöstä selvinneet, niin tänään niitä on riepottanut todella kova pohjoisen puoleinen tuuli ja rakeitakin satoi kerran niin paljon, että maa oli hetken aivan valkoinen.
Kasvihuoneella kävin ja se oli kyllä jälleen kerran mieltä ilahduttava käynti. Tänään on kaikesta huolimatta aika paljon paistanut aurinko ja se on lämmittänyt kasvihuoneen aivan kesäisiin lämpötiloihin. Jännä juttu, että sen muoviseinän toisella puolella oli alle kymmenen astetta ja kylmä tuuli meni villapaidasta läpi niin että puistatti. Sukkahousutkin olen jälleen jalkaani laittanut farkkujen alle ja mieleen tuli, että toppatakki olisi myös ollut asiaa.Tomaatissa, keltaisessa paprikassa ja mansikoissa on jo pieniä raakileita. Kaikki muut ovat vielä lähtökuopissaan, mutta hyvissä sellaisissa. Tästä linkistä voit kurkistaa, miltä kasvihuoneessa näytti kymmenen päivää sitten. Takaseinän laatikot ovat saaneet mullat ja uudet taimet, arbuusit ja tomaatit ovat hieman kasvaneet.


Koska tänään on ollut niin kylmä päivä, lämmitin aamulla leivinuunin ihan vain saadakseni sisälle hieman lämpöä. Kääretortun siellä leivoin, että ei ihan toimettomana tarvinnut uunin olla. Iltapäivällä vietin pari tuntia myös sen toisen uunin vieressä ja tein helmiä. Eilen tekemäni helmet ovat vielä likoamassa ja odottavat reikien puhdistusta. Aika sekavan näköinen setti siellä vedessä lilluu. Eilen tein myös pitkästä aikaa helmitöitä ja uudistin yhden kaulakorun, jonka olin tehnyt jo edellisvuonna. Siinä oli aivan väärän mittainen nauha ja ison keskushelmen kiinnitys ei ollut järkevä. Nyt siitä tuli kaunis ja muutenkin hyvin kaulaan sopiva.


2 kommenttia:

  1. Voi mahoton miten ihanoita kasveja sinulla on ja kasvatat paljon. MInulla hädintuskin amppelitomaatit ruukussa.. mitähän niistäkin tulee. Oikein mukavaa juhannusaikaa toivottelen!

    VastaaPoista
  2. Niistä tulee tietenkin tomaatteja :) Oikein mukavaa Juhannusta sinullekin!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.