lauantai 7. helmikuuta 2015

Aurinkopäivän otoksia

Eilen paistoi aurinko koko päivän. Suorastaan ihmeellistä todeta, että kyllä se siellä tallella on. En muista, koska olisi aurinko viimeksi paistanut koko päivän. Nyt kun päivän pitenemisenkin jo selvästi huomaa, tuntui todella mukavalta tällainen lämpöasteilla oleva aurinkopäivä. Tuntui melkein keväiseltä, paitsi että lunta on kyllä aika paljon. Siitä auringonpaisteesta oli sellainenkin seuraus, että oli pakko siivota. Se hyöty noista lyhyistä, hämäristä talvipäivistä on, että ei näy kaikki pöly.
Hyödynsin sitä auringonvaloa myös kuvaamalla helmiä. Helmet ovat pieniä, vaikka olisikin kyseessä suuri helmi. Minulla ei ole sellaista objektiiviä, mikä on tarkoitettu pienten yksityiskohtien kuvaamiseen, ihan tavallisella digi taskukameralla niitä kuvailen. Sähkövalo saa aikaan heijastuksia helmen pintaan ja peittää näin helmessä olevaa kuviointia, tai jos otan kuvan tässä työpöydällä ikkunan edessä, niin sitten kuvassa näkyy ikkunan heijastus. Parhaan kuvan helmestä saa kun aurinko sopivasti paistaa, silloin näkyvät helmen kuvioiden yksityiskohdat parhaiten.


Aurinko näkyy vain pienenä kirkkaana pisteenä kukan terälehdellä, värit toistuvat oikein ja helmi näyttää siltä kuin se oikeastikin on, jopa nuo pienet siniset kimalteet pohjassa tulevat esiin.


Nämä helmet ovat korvakoru kokoa. Toisin sanoen riittävän pienet ja kevyet, jotta niistä voi tehdä korvikset. Ainakin  Ghita helmi ja  Ateljee Argento ovat valmistaneet korvakoruja myyntiin näistä minun helmistäni. Itse en enää juurikaan tee koruja, vaan jätän sen homman niille, jotka sen paremmin taitavat ja keskityn siihen, minkä minä taidan eli helmien tekoon. Suutari pysyköön lestissään.
Tässä kuvassa tuli hauskasti kuitenkin ikkunan kuva helmen pintaan. Kuvasin nämä huoneessa, jossa on ikkuna sekä etelään, että pohjoiseen. Aurinko paistoi sieltä etelä ikkunasta, enkä ollenkaan huomannut että tuo pohjoisen ikkuna sitten kuvastui helmen pintaan. Vaan eipä se tässä haittaa, mielestäni on tärkeintä, että helmen luonne ja värit tulevat selvästi esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.