torstai 13. elokuuta 2015

Miten liittää Instagram facebookiin ja blogiin

Minulla on jo hetken ollut tili Instagramissa ja tulipa sitten mieleeni, että sehän pitäisi tietenkin liittää myös tänne blogiin jollakin tavalla. Alunperin avasin sen  ihan omalla nimelläni ja sinne joitakin kuvia otinkin ja muutama kaverini sinne ilmestyi seuraajaksikin. Tuntui kuitenkin tyhmältä olla sekä siellä, että facebookissa. Jätin sitten vain käyttämättä sen tilin instgramissa -tai instassa, kuten tyttäreni sanoo.
Tulinpa sitten myöhemmin ajatelleeksi, että näin yrittäjänä minun tietenkin Instagramissa kuuluisi olla ja avasin  toisen tilin Piaeliinan nimellä. Tämän tilin päätin pyhittää ikäänkuin työprofiiliksi, siellä olisi kuvia vain töistäni ja inspiraation lähteistäni. Lisäksi päätin toteuttaa sen englanniksi. Nyt olen sitten kesän ajan sinne kuvia laitellut, enemmän siitä inspiraatiosta kuin helmistä. Tämä on ollut enemmänkin sovelluksen käytön opettelua. Aluksi ei tahtonut mennä jakeluun ne hastagit, mutta kyllä se on nyt ymmärretty, että ilman niitä sinne on ihan turha mitään kuvia laitella näin yrityksen kannalta, jos nyt sitten ihan yksityishenkilönä haluaa kuviaan tallennella niin se on toinen juttu, mutta jos haluaa, että niitä sieltä kukaan huomaa niin kannattaa niitä tageja laittaa. Kannattaa myös tutkia etukäteen millaisia kuvia minkäkin tagin takana on, että ei tule tägänneeksi omia kuviaan jonnekin pehmopornon sekaan.
Nyt kun perusperiaatteet olivat selvillä, niin halusin liittää sen myös Piaeliinan facebook sivustolle. Googlailin ohjeita ja mielestäni sellaiset löysinkin. Kirjauduin instaan, klikkasin profiilin auki oikeasta alalaidasta, sieltä ylälaidan kolmen pisteen takaa kohta "Linkitetyt tilit" ja sieltä Facebook, jonka takana vihdoin oli vaihtoehtona aikajana tai hallitsemani tilit, sieltä valitsin Piaeliinan. Sitten katsomaan Facebookiin näkyykö sovellus. No ei näy. Sama uudestaan. Ja taas. Sitten kilauttamaan kaverille. Selvisi, että vika on ehkä siinä, että kirjautumissähköpostini on eri näihin kahteen paikkaan, joten ne eivät ehkä siksi kohtaa toisiaan. Selvä, odotetaan hetken josko löytäisivät kuitenkin kun antaa vähän aikaa.
Päätin siirtyä tänne blogin puolelle ja linkittää sen Intargamin tänne. Taas googlailua. Taas löysin ohjeita. Pitää asentaa widget. Älkää kysykö, mikä se on, en tiedä, mutta tiedän mistä ja miten sen saa. Pitää mennä tänneIntagme.com sivulle. Siellä antaa käyttäjänimi, valita widgetin tyyppi, määrittää koko ja valita lopuksi get code. Silloin tulee pieni ruutu, josta pitää kopioda se koodi. Tulla sen jälkeen bloggeriin kohtaan ulkoasu, siellä valita lisää gadget ja siihen gadgetin sisältökohtaan liittää se kopioitu koodi ja lopulta tallentaa. Helppo nakki, paitsi että esikatselussa näkyy vain tyhjä ylimääräinen ruutu, eikä mitään kuvia. Sama uusiksi. Ei vieläkään mitään. Kolmannella kerralla siellä Intagme sivulla huomasin, että siinä on myös esikatselu ja nyt kun klikkasin siitä, niin kuvat näkyivät ja homma oli ihan ok. Taas otin koodin, kopion sen ja liitin blokkerissa gadgettiin ja hups! nyt täällä näkyvät Instagram kuvani. Tuossa oikealla sivulla, melko ylälaidassa. Siitä kun klikkaa, niin pääsee myös sinne instagramiin. Ainakin tässä tietokoneella, sitä en tiedä kuinka puhelimella onnistuu, kun puhelimella blogista ei näy näitä sivupalkin juttuja, ne näkyvät vain tietokoneen isolla näytöllä.
Että on se vaan niin kätevää ja helppoa tämä älyaika. Tässäkään pikkuhommassa minulla ei mennyt kuin jokunen tunti. Vielä se instagram linkitys puuttuu tuolta yrityksen varsinaiselta sivulta, mutta enää tänään en jaksa tätä helppoutta, mutta toivottavasti tästä oli jollekin jotain hyötyä jos sattuu olemaan samaisia linkitys suunnitelmia.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.