keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kasvukausi alkanut

Kesäkuuta mennään ja minulla on kasvimaa vielä vaiheessa. Kasvihuone sentään on saanut taimensa paikoilleen. Vaan eipä tuonne vesisateeseen taaskaan viitsi mennä kasvimaata laittamaan, kyllä niin kylmä kevät on ollut ettei siellä mikään olisi edes kasvanut. Viime vuonna oli kylmää koko kesäkuun ja kaikki minun kasvimaalle istuttamani kurkut esimerkiksi kuolivat, eikä yhtään maissin tähkää ehtinyt kypsäksi asti. Nyt pelottaa kuinka tänä kesänä käy.


Se viime vuotinen kasvihuone -josta kerroin täällä ja täällä (ja vähän myöhemminkin vielä, mutta joku raja kai noilla linkeilläkin täytyy pitää)-  sanoi sopimuksen irti talvella. Aivan kuten mieheni viime kesänä sanoi, että se muovi ei kestä talvea. Kehotus oli, että olisin purkanut siitä muovit syksyllä, mutta kuvittelin sen kuitenkin kestävän, enkä purkanut. Keväällä se sitten oli aivan räjähtänyt häkkyrä tuossa pihan kulmalla. Vaan nyt se on uudistettu. Siinä on nyt vanhoista ikkunanpokista kootut seinät, se entinen runko ja kattona uusi muovi. Lupaus on, että tämä muovi kestää ainakin yhden talven ja sen jälkeen saan siihen valokatteesta tehdyn katon.


Vielä en ole ostanut mitään taimia, vaan siellä on nyt istutettuna ne kaikki, mitkä tuossa ikkunalla keväällä siemenestä kasvatin. Taimikasvatuksesta kerroin täällä. Tarkoitus oli kyllä jo viime viikolla käydä puutarhalla ostamassa kasvihuonekurkun taimia ja jotain muutakin, mitä nyt sattuu olemaan, vaan jotenkin nyt ei ole tullut lähdettyä. Huomenna minulla on aika lääkäriin ja sillä samalla reissulla aion käydä puutarhalla. Seinänvieruskasvihuoneessa on kuusi ruukkua, mullat ja lannotteet valmiiksi laitettuina odottamassa sisältöä. Lannoitteena käytän kanankakkaa ja kompostia, joita löytyy omasta takaa ja lisäksi liottelen nokkosia vedessä ja tätä nokkosvettä annan sitten kasteluveden mukana.


Yksi erityinen ilonaihe on tänä keväänä ollut kirsikkapuu. Se ei ole vielä koskaan kukkinut noin valtavasti kuin nyt. Onneksi on ollut niitä auringonpaisteisiakin päiviä ja silloin sen kukissa pyörii jos jonkin näköistä surisijaa. Tiedä siis jos vaikka saisimme satoakin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.