keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kasvihuoneen kuulumisia

Tällaisena kylmänä kesänä voi olla todella tyytyväinen, että on kasvihuone. Tuolla kasvimaalla kun kaikki on niin pientä edelleen ja pari avomaankurkun taimea on ehtinyt jo heittää henkensäkin. Viime vuonna kesäkuu oli niin kylmä, että kaikki kasvu tuntui silloin pysähtyvän kasvimaalla ja kaikki kurkkuni kuolivat kesäkuun loppuun mennessä. Onneksi olin silloin jättänyt muutaman taimen kasvihuoneeseen ja lopulta istutinkin ne sinne ja sain kuin sainkin kurkkusadon. Maissit eivät viime vuonna ehtineet kypsyä ja pahoin pelkään, että niin käy tänäkin vuonna.Tämä jälkimmäinen kuva on otettu eilen ja edellinen kuva viikko enen juhannusta. Kasvua on havaittavissa. Vasemmalla kasvaa tomaatteja ja yhdessä on jo kunnon kukatkin. Kaikki nämä olen siemenestä kasvattanut. Nuo multaan upotetut purkit ovat kastelua varten, menee kasteluvesi suoraan juurille ja pintamulta jää kuivaksi, jolloin rikkaruohot eivät viihdy. Myöhemmin kesällä kun kasvit ovat isompia, kastelen koko mullan. Ensimmäisen kuvan kaksi mansikka-ampelia roikkuvat nyt katosta. Pyöreässä harmaassa astiassa kasvaa kolme avomaankurkkua, sen vieressä ruskeassa on kesäkurpitsa. Tuossa edessä näkyy vaaleata allasta, jossa kasvaa melonin taimia ja takarivissä on mansikkalaatikko ja käytävän päässä, puulaatikossa arbuusintaimi.


Verkkomelonissa ja arbuusissa on jo kukkia. Arbuusi on nimeltään Suger baby ja se tuotti viime vuonna muutaman pienen melonin. Verkkomelonin siemenen otin yhdestä kaupasta ostetusta melonista ja pistin keväällä multaan. Kiva testailla, mitä tulee vai tuleeko mitään. ainakin pieniä kukkia.


Viime kesänä istutin muutaman mansikantaimen kasvihuoneeseen ja siellä ne olivat koko talven, vaikka se viimekeäinen muovihuoneeni kyllä romahti talven aikana. Taimet olivat kuitenkin keväällä ihan hyvän näköisiä ja nyt laitoin ne kaikki samaan astiaan ja täytyy sanoa, että hyvältä näyttää.


Kasvimaallakin on kaksi kesäkurpitsaa, mutta kylmien ilmojen pelästyttämänä olen laittanut kasvihuoneeseenkin yhden ja siitä tulen ihan kohta saamaan jo satoakin. Minulla on myös toinen, autotallin seinustalla oleva pieni kasvihuone, tai sellainen puolihuone. Sekin on vanhoista ikkunoista koottu ja siellä kasvaa paprikaa, kasvihuonekurkkua ja yksi avomaankurkku.
Kesäkuun alussa kasvihuoneessa näytti tältä. Palaan kasvihuoneen kuulumisiin noin kahden viikon kuluttua ja toivoa sopii, että siellä silloin kukitaan runsaasti, pieniä raakileitakin pitäisi löytyä ja ensimmäiset herkut on jo syötykin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.