maanantai 8. syyskuuta 2014

Viikon tapahtumia

Minä otin viime viikolla käyttöön uuden happikonsentraattorin. Olen tähän asti käyttänyt polttimella happipulloa, mutta monesti minua on kehotettu siirtymään tähän happikonsentraattoriin. Viime keväänä sitten tuli tilaisuus sellainen hankkia, mutta käyttöön otin sen vasta nyt, koska pitihän se käytössäni ollut happipullo käyttää loppuun jo senkin takia että se pullon sisältö on varsin hintavaa ja vuokrakin on maksettu vuoden loppuun. 
Minulle on aina ollut hiukan kammotus kaikenlaiset koneet ja laitteet ja nytkin tuntui hiukan ontolta ryhtyä tätä uutta taas käyttämään, vaikka tämä on paljon turvallisempikin kuin happipullo. Sain kuitenkin oikein hyvän käyttöönotto opastuksen ja oikeastihan tämä on tosi helppo ja yksinkertainen vehje. 
Oikeastaan oli hämmästyttävää kuinka tasainen liekki sen avulla syntyikään. En ollut huomannutkaan, että happipullon kanssa oli oikeastaan aika paljon liekin säätämistä. Se tuli ilmi vasta kun sitä ei tarvinnutkaan säätää tämän tästä. Jotkut värit ovat hyvin tarkkojan hapen määrästä ja tällä uudella laitteellani sai halutut sävyt paljon helpommin esille. Olen siis tyytyväinen hankintaani.


Viime viikon torstaina minulla sitten alkoivat ne opiskelut, mistä elokuussa hieman vihjaisin. Vihjaisin, siksi että en ihan oikeasti tiennyt silloin, mitä homma pitää sisällään. Kyseessä on Pienyrityksen kehittämispaja yrittäjille ja se kestää yhden lukuvuoden. Alkoi nyt syyskuun neljäs ja päättyy Leijonan luolaan ensi vuoden keväällä. Meitä on tällä kurssilla 16 opiskelijaa ja ainakin alku vaikuttaa mielenkiintoiselta.
Perjantaina vietettiin Yrittäjän päivää ja minä pääsin kurssilaisena osallistumaan TAKK:ssa HiOMO:n järjestämään tapahtumaan. Mukava tapahtuma ja oli todella mielenkiintoista kuulla eri yrittäjien kertomuksia yrityksistään. Lopuksi arvottiin kolme kappaletta juuri painosta tullutta Karo Hämäläisen ja Mika Mäkeläisen kirjoittamaa Taivas ja Helvetti kirjaa. Minä voitin sen ensimmäisen kappaleen. Luin siitä jo kaksi ensimmäistä tarinaa, todella mielenkiintoiselta vaikuttaa ja pidin kovasti kirjan kirjoitustyylistä. Pitänee hankkia se ensimmäinenkin kirja.


Viikonloppuna kävin myös Huittisissa Aino-markkinoilla. Varsin kauniissa vanhassa pihapiirissä oli järjestetty monipuoliset markkinat. Opiston oppilaat, joista muuten suuri osa tuntui olevan muualta kuin Suomesta, olivat valmistelleet paljon oikein hyviä esityksiä ja paikalla oli montaa erilaista kädentaitajaa myymässä tuotteitaan ja erilaisia ruokiakin oli tarjolla. Aurinkokin paistoi sumuisen aamun jälkeen. Näin hyvin järjestetty tilaisuus olisi ansainnut enemmän yleisöä. Tapahtumahan oli yleisölle maksuton ja siellä oli todella huolella valmistellut näytökset lauluineen ja pukuineen, myös lapsille oli ohjelmaa ihan erikseen. Sinne olisi kannattanut tulla hieman kauempaakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.