torstai 5. maaliskuuta 2015

Lomalla

Viime viikon tiistain säätilaa voi kuvata sanoilla sumuinen, loskainen, kolea ja märkä. Siitä kelistä astuin lentokoneeseen tyttäreni kanssa ja lensimme Malagaan. Oli yö kun saavuimme perille ja loskasta, sumusta ja märkyydestä ei ollut tietoakaan. Taksi vei meidät Fuengirolaan, missä majoituimme isäni luokse, joka oli sieltä loma-ajakseen vuokrannut asunnon.


Olin päättänyt yrittää selvitä joka tilanteesta ainakin aluksi espanjalla, aloitin heti taksikuskista. Hyvin ymmärsimme toisiamme. Olin espanjan oppitunneilla tullut siihen käsitykseen, että kuullun ymmärtämiseni on kehnoa, mutta ilmeisesti se ei olekaan. Johtuu varmaan osittain siitä, että todellisessa tilanteessa näkee puhujan kasvot, voi käyttää myös käsiä ja näkee ympäristön. Nauhalta kuulee vain äänen.


Aurinko paistoi meille joka päivä. Pari ensimmäistä päivää olivat kovin tuulisia. Toisena päivänä matkasimme junalla Benalmadenaan tarkoituksena mennä näköalahissillä ylös vuorille, mutta kovan tuulen vuoksi hissi ei kulkenut. Ehkä se oli ihan hyvä, minullahan on tuo korkeanpaikan kammo. Muuten tuulesta ei ollut haittaa.


Isän asunnosta oli näkymä Sohailin linnoitukseen. Sen yhdessä tornissa liehui Espanjan lippu, mutta yhden erittäin tuulisen yön jälkeen lippu oli kadonnut. Historiasta kiinnostuneena linnoituksessa oli tietysti pakko käydä, valitettavasti portti sisäpihalle oli kiinni, mutta googalsin tietoja linnoituksesta ja ulkoa kiertäenkin se oli vaikuttava. Linna on rakennettu alunperin jo 965. Se on olut stratekisesti merkittävällä paikalla joen suussa, meren rannalla. Linnaa on laajennettu ja muuteltu aikojen saatossa kunkin hallitsijansa tarpeiden mukaisesti. Googlaa Castillo Sohail, niin tietoa löytyy.


Tyttäreni intresseissä olivat ostokset. Niinpä kiertelimme myös kauppoja ja hän vietti yhden puolipäivää suuressa kauppakeskuksessa. Hintataso oli päällisinpuolin edullisempi kuin Suomessa ja löytyi myös paljon alennusmyyntejä, olihan siellä talvikausi päättymässä. Minäkin ostin pari neuletta ja viuhkan.


Meillä oli siellä muitakin tuttuja kuin isäni ja heidän kanssaan oli mukava kierrellä. Tytöt kävivät myös kiertämässä eläintarhassa. Se oli kyllä hintaansa nähden nopea kierros, ja krokotiili, jonka takia sinne ainakin tyttäreni halusi oli vaan köllötellyt paikoillaan. Mutta ihan siisti pieni eläintarha keskellä kaupunkia.


Yhtenä päivänä yksi ystäväni vei meidät ajelulle Marbellaan, missä kävimme vanhassa kaupungissa, katedraalissa ja puistossa, joka oli täynnä Savador Dalin patsaita. Katedraalissa oli messu alkamassa, enkä kehdannut ottaa yhtään kuvaa, mutta kyllä se oli kaunis. Samalla reissulla ajelimme myös vuorille katsomaan Ojen kylää. Se oli pieni valkoinen kylä ja sielläkin oli pieni kaunis kirkko. Kävimme myös katsomassa yhtä golffaajien paratiisia. Upeita taloja, kaunista maisemaa ja kumpuilevaa golfmaastoa.


Kävimme myös Puerto Banuksessa, joka on Marbellan kyljessä oleva satama. Siellä sitä oli jahti poikineen. Toinen toistaan isompia ja komeampia huviveneitä, autot porscheja, lamborghineja ja hummereita, ja kauppojen ikkunoissa luki Dolce&Gabbana, Luis Vuiton, Dior, Versace jne. Täällä löytyi myös ravintoloita, joissa ei paljon asiakkaita istunut, mutta hinnat olivatkin kyllä sitä luokkaa, että en ihmetellyt. Me löysimme kuitenkin ravintolan nimeltä Picasso, joka oli melko täynnä, mutta meille löytyi vielä pöytä. Otimme kaikki erilaiset salaatit ja täytyy myöntää, että taisi olla paras kreikkalainen salaatti jonka olen syönyt. Valtavan suuri annos jossa kokonainen, uskomattoman hyvänmakuinen juusto päällä. Myös leipä oli parempaa kuin hyvää. Tänne ravintolaan kehittyi myös melko pitkä jono odottamaan sisäänpääsyä. Ilmeisesti hyvä ruoka ja kohtuullinen hintataso kohtasivat sopivalla tavalla.


Fuengirolan rantakadun varressa oli myös sellainen paikka, missä sai ottaa jaloille kalakylvyn, Fish Spa. Pieni allas, jossa oli pieniä kaloja, jotka sitten tulivat pupsuttamaan jaloista kaiken kuolleen ihosolukon. Erittäin kutittava kokemus, mutta silti varsin miellyttävä ja todellakin ihoa silittävä vaikutus.


Kaiken kaikkiaan nautin suunnattomasti auringon lämmöstä, merestä, kävelystä rantahietikolla, kahvista, hyvästä ruuasta, hyvästä seurasta, kiertelystä kaupungilla ja istuskeluista katukahviloissa. Perillä olimme viisi kokonaista päivää ja ne jäivät mieleen hyvinä päivinä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.