tiistai 2. kesäkuuta 2015

Sinä loukkasit minua - kampanja

Tipulassa blogin Emonen on aloittanut kampanjan blogien negatiivisia kommentointeja vastaan. Olin aivan järkyttynyt kun luin noita kommentteja, mitä Tipulassa blogiin oli kerätty. En osannut aavistaakaan, että joku voisi olla noin ilkeä. Aina joskus, jotain blogia lukiessa törmää teksteihin, missä blogin kirjoittaja kertoo poistaneensa ilkeitä anonyymejä kommentteja, mutta muuten en ole niihin itse törmännyt, enkä siis ollut osannut kuvitellakaan että ne voisivat olla jotain tuollaista. Totta puhuen, en edes pystynyt niitä kaikkia lukemaan, en halunnut. Voi vaan kuvitella, kuinka hirveältä tuntuu saada tuollainen viesti, puhumattakaan jos niitä tulee enemmänkin.


Käsittääkseni blogeja pitävät enemmänkin nuoret kuin iäkkäämmät. Ei se tässäkään iässä mukavalta tunnu saada ikävää, asiatonta kommentointia, mutta nuoresta ihmisestä se on varmasti vielä hirveämpää. Sillä voi olla todella pahoja seurauksia.
Aloin ajatella, kuinka helppoa kiusanteko netin välityksellä onkaan. Voi ilkeillä kenelle vaan, eikä kiusattu edes tiedä kuka kiusaaja on. Anonyyminä on helppo laukoa mielipiteitään. Vaikka kyllähän siitäkin jälki jää ja jos oikein pitkälle mennään, niin kiusaajakin voi kiinni jäädä, vaikka kuinka kasvottomaksi jättäytyy. 
Vaikka se onkin niin helppoa kommentoida, niin pitäisi ensin pieni hetki miettiä, miten kommentoi. Asioita voi ilmaista niin monella tavalla. Jos on eri mieltä, niin sen eriävänkin mielipiteen voi sanoa nätisti tai sitten vain jättää sanomatta. Jos jonkun blogi tai facebook sivu nyt ärsyttää, niin eihän sitä ole pakko seurata.
Ilkeitä kommentteja on ikävä lukea, vaikka ne olisi kohdistettu jollekin toiselle. Kommentoidaan siis asiallisesti, niin kaikki viihtyvät paremmin. 

Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin. 

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Alusta loppuun  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  Ave Katriina  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  - Elämää hetkessä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Erin Linnea  -  Essi Maaninka  -  Fifty Ways  -  Garden Of My Dreams  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  - Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  - Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  Kaiken takana on äiti.  -  Kat von Yvon  -  KIDULT  -  Kitujainen.com  -  Kolme pientä porsasta  - Kommammaa  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  - Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  - Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  - Mammalaiffii  -  MammaMiia  -  Mansikkatilan mailla  -  Marika's  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My fairytale  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself  -  Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  - Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  - Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  - Perhosia masussa  -  Petran; Minä ja me  -  Piaeliina  -  Pieni Lintu  -  Pieni Hento Ote  -  Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  - Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Ruusun tuhkaa  -  Saijis  -  Smagatsoff  -  Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Style and jewels  -  Syvältä  -  Taloni maalla  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  - The World According to Jani  -  Thinking out of the box  -  Thrill Me Tonight  - Tipulassa  -  Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  -  Vilhelmiina Lyydia  -  Villa Tuta  -  Vähäx vaikeeta?  - Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

2 kommenttia:

 1. Kiva, että lähdit mukaan kampanjaan! :)

  Minä myös olen miettinyt kommentointia monesti nuorten näkökulmasta. Eniten minua harmittaa niiden alle 16-vuotiaiden puolesta, jotka saavat ikäviä kommentteja ja tuskin ovat varautuneet niihin. Kuinka he käsittelevät asiaa ja kuinka kauan kommentit pyörivät heillä mielessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta lähdin näin tärkeässä asiassa. Kiitos sinulle kun tämän kampanjan aloitit!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.