tiistai 2. kesäkuuta 2015

Kirjojen vertailua

Tuli vastaan kirja, joka täytyy mainita. C.J Sansom, Luostarin varjot. Tämä on dekkari, jonka tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1537 ja paikkana on Scansean luostari Englannissa. Umberto Econ Ruusun nimi on kirja, jonka moni tuntee ja jos ei tunne kirjana, niin on nähnyt elokuvan. Sanoisin, että tässä sillä on nyt haastaja, itse asiassa minä pidin tästä enemmän, mutta se on tietysti makuasia. Ruusun nimi oli ehkä monisyisempi kuin Luostarin varjot, mutta Econ tyyli on minusta joskus vähän liiankin monisyistä ja esimerkiksi Baudolino eteni joskus niin, että tunsin putovani kärryiltä.


Luin joskus aikaisemmin Mantelin kirjat Susipalatsi ja Syytettyjen sali. Ne sijoittuivat samaan aikakauteen, kerrottuna Cromwellin näkökulmasta Anne Boleyn noususta ja tuhosta. Luostarin varjoissa Cromwell on sivuosassa, mutta näiden Mantelin kirjojen kautta olin saanut hyvän tuntuman aikakauteen ja sen tapahtumiin, ja ne tavallaan auttoivat sisäistymään tämän kirjan tapahtumiin paremmin.
Jos ei ole lukenut mitään näistä kirjoista, niin suosittelen lukujärjestykseksi Susipalatsi, Syytettyjen sali ja Luostarin varjot. Luostarin varjot ei siis mitenkään varsinaisesti liity näihin Mantelin kirjoihin, mutta antavat sille lisää ulottuvuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.