perjantai 17. toukokuuta 2013

Keltavuokot kukkivat pirteänä, pienenä mättäänä. Raahaan painavan pihakeinun tyttäreni kanssa takapihalle keltavuokkojen läheisyyteen. Keinun katoksen paikallen laittaminenkin sujuu ongelmitta. Raahaan leikkimökissä talvehtineet keinuun kuuluvat rouhepatjat paikoilleen ja haen vielä pullean tyynyn keinuun lisämausteeksi.
Aurinko paistaa ihanasti ja on lämmittänyt keinun alla olevan laatoituksen paljaita varpaita helliväksi. Istahdan hetkeksi keinun katoksen varjoon ja nautin tästä kauan odottamastani lämmöstä. Keltavuokot, valkovuokot, pienet keltaiset narsissit ja siniset helmililjat kukkivat. Muutama tulppaanikin näyttää siltä että aukaisee kohta pulleat nuppunsa.
Nousen kuitenkin ylös ja menen pienelle yrttimaalleni. Siellä rehottaa jo hyvässä kasvussa ole kirveli ja ruohosipulit. Piparmintun lonkeroissakin on runsaasti pieniä lehtiä. Napsin piparmintun lehtiä ja kirveliä. Sisällä pistän veden kiehumaan, laitan kirvelin- ja mintunlehdet mukiin ja kaadan kuuman veden päälle.
Kirjastosta hain eilen kirjan, jossa seikkaillaan 1700-luvun lopun Turussa. Historiallinen romaani sen olla pitää kun minusta on kysymys. Aion siis nauttia tästä keväisestä kesäpäivästä täysillä. Keinussa, kirjaa lukien ja hunajalla maustettua yrttiteetäni siemaillen.

2 kommenttia:

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.