sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Uusittu ilme!

Viime syksynä kun aloitin Takk:ssa Luovien alojen yrittäjä kurssin, niin ihan ensimmäiseksi minua kehoitettiin uusimaan kotisivut. Se ei suinkaan tullut yllätyksenä, vaan olin itsekin jo pidemmän aikaa suunnitellut, että sivut pitäisi uusia. En vaan oikein ollut saanut langan päästä kiinni, että miten ja kuinka.
Syksyllä sitten aloitin siitä, että laitoin asiasta kyselyn naisyrittäjiin ja heti kohta minulla olikin muutama vaihtoehto tekijäksi. Itselleni ei vain auennut, että mitä oikeastaan halusin ja mihin pitäisi keskittyä, rahaakin oli niukasti. Jahkailin kaikkien minulle tulleiden tarjousten välillä ja lopulta valintani loksahti yritykseen, jonka nimi oli numeroita 1702. Yksi ratkaiseva tekijä oli hinta ja toinen se, että heidän jo tekemistään sivuista löytyi yksi, mikä kolahti minulle. Siinä oli video, ja minäkin halusin videon.
Syksy meni, eikä päästy alkuunkaan, johtuen minusta. Minä en edelleenkään oikein ollut selvillä, mitä siinä sivulla pitäisi olla muuta kuin se video, eikä sitäkään ollut olemassa. Mutta sittenhän asiat lähtivät rullaamaan, minä sain ensimmäisen ulkomaan asiakkaani ja kohta toisen ja kolmannen. Minulle avautui aivan toinen maailma ja sitä myöten alkoi vähitellen selkiytyä sekin, mitä siellä sivuilla pitäisi olla. Ei siellä vieläkään ole ihan kaikkea, mitä tavoittelen, kuten kansainvälistä verkkokauppaa, mutta ehkä senkin jonain päivänä saan avattua. Joulunpyhinä tyttäreni kuvasi videon ja kun hän sen sitten sai editoitua, niin olin uudelleen yhteyksissä verkkosivujen tekijään Anu Ruhaseen. Sovimme, että Anu alkaa valmistella sivuja helmikuussa. 
Hiljalleen sivut alkoivat saada hahmoaan, niistä tuli kaksikieliset. Englanninkielisen valikon tekstit annoin käännöstoimiston tehtäväksi varmuuden vuoksi. Käännösfirma on Flextext, tämän yrityksen löysin myös opiskelujeni kautta. Nopeasti hoitui sopuhintaan. Olen myös hyvin tyytyväinen sivuntekijöiden työpanokseen. Minä taisin lähettää sähköpostia rasittavuuteen asti, mutta aina sain asiallisen vastauksen kysymyksiini, myös puhelimitse olimme yhteydessä ja aivan mahtavaa oli, miten kädestäpitäen sain opastuksen sähköpostitilin avaamiseen ja käyttöopastuksen. Lämpimästi voin heitä suositella muillekin.
Ihan nyt vertailun vuoksi laitan tähän kuvan entisiltä kotisivuilta. Tämä oli etusivu. Uusien sivujen etusivulla pyörii nyt video, jossa on myös musiikki. Galleriakin on tyylikkäämpi, verkkokauppaan aukeaa linkki, myös Facebookkiin ja Instagramiin on linkit ja sivuilla on myös yhteydenottolomake. 

Itse olen oikein tyytyväinen uusiin sivuihini. Varmasti tässä vielä tulee mieleen joitakin juttuja, mitä pitää ehkä muuttaa ja toivottavasti saan aikaiseksi paranneltua verkkokaupan sisältöä ja piristäydyttyä täällä blogissakin ja keksin senkin, miten pystyn parhaiten myymään helmiäni myös ulkomaille. Mutta eiköhän nyt ole aika laittaa linkki uusituille sivuilleni. Olkaa hyvät, toivottavasti viihdytte!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.