torstai 22. lokakuuta 2015

Ajatukset ammattitutkinnossa, kädet helmiä tekemässä

Näinhän siinä on käynyt, kuten arvelinkin, että blogin kirjoittaminen on jäänyt lapsipuolen asemaan. Syksy on on ollut täynnä kaikenlaista, koulu alkoi ja sen myötä  uudet ajatukset ja suunnitelmien toteutukset. Täytyy tunnustaa, että olen hiukan joutunut mukavuusalueeni ulkopuolelle, mutta juuri niin kurssiohjaajamme kehoittikin tekemään. Epämukavuusaluella liikkuminen kuulemma on opettavaista, en nyt muista miten, mutta toivon sen olevan sillä liikuskelen siellä nykyään melkein päivittäin, tai siis aivoni liikkuvat, fyysisesti olen kyllä pysynyt mukavuusalueellani.
Kurssiryhmä on pullollaan mielenkiintoisia ihmisiä ja yrityksiä, opettaja ei tule päästämään helpolla ja mentorinikin vaikuttaa olevan samalla aaltopituudella kanssani. Kyllä tästä varmasti hyvä vuosi tulee, vaikkakin tiedän, että en tule pääsemään helpolla.
Osa yksi, yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen. Heti alan kiemurtelemaan pelkistä sanoista liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat, jotka jo pelkkinä sanoina vievät minut sinne epämukavuusalueelle ja nostavat karvat pystyyn.
Myynti ja markkinointi sensijaan on jo mielenkiintoisempi osio, vaikkakin siinä ihan ensimmäisenä on kotisivujen uusiminen ja se tulee olemaan iso projekti. Tähän aion myös ottaa ulkopuolisen tahon avuksi siihen varsinaiseen sivujen tekemiseen, tietokonemaailma kun on minulle aivan vieras alue, eikä ole mitään järkeä tuhlata aikaa tässä kohtaa sellaiseen, minkä joku toinen hallitsee suvereenisti ja voin ostaa tämän palvelun. Mutta pitäähän minun itse miettiä se varsinainen sisältö, mitä haluan näiltä sivuilta.
Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä on ulkomaankauppa. Siinä sitä taas liikutaan siellä epämukavuusalueella. Pitää osata suunnitella, toteuttaa ja arvioida ulkomaankauppaa, näin lukee ammattitutkinnon määritelmässä. Melkein pelottaa, mitä kaikkea se pitää sisällään, ainakin ulkomaankaupan liiketoimintamallin. Taas yksi sanahirviö. Mutta kun on kerran leikkiin ryhtynyt, niin leikki on kestettävä! Ei muuta kuin tuulta purjeisiin ja nokka kohti uusia pettymyksiä, vai oliko se seikkailuja...  


Vaikka pää rakentaa uusia kotisivuja ja yrittää välttää sanoja liiketoimintamalli ja laskelmat, niin käteni ovat ahkeroineet polttimen ääressä. Olen opetellut uudenlaisia kukkia, monimutkaisempia. Näissä kukissa on heteet ja terälehdet tuollaiset liljamaiset, eivätkä pyöreät. Helpoin tie olisi ollut ostaa jostain tutoriali, tai mennä jonnekin kurssille, kai sellainen jostain olisi löytynyt. Mutta koska yritykseni ei suinkaan kieri rahoissa, vaan rahapulassa niin tyydyin opettelemaan itsekseni. Tutkittuani tunti tolkulla ja tarkkaan monen monta kuvaa netin ihmeellisestä maailmasta, tein päätelmiä kuinka tämä pitäisi kenties toteuttaa. Niillä eväillä sitten siirryin polttimelle. Näitä kuvassa olevia helmiä edelsi kylläkin useampia kuvauskelvottomia harjoituskappaleita, mutta kun lopulta sain uunista nämä helmet ulos, uskoin että sieltä vielä se unelmhelmikin löytyy.


Tällä viikolla sitten vihdoin tein tämän helmen ja siinä alkaa olla kaikki kohdallaan. Se on yhtä kaunis jokapuolelta. Vielä on vähän haastetta, ennen kuin olen siinä, mitä tavoittelen, mutta tämän helmen myötä tiedän sinne pääseväni. 

4 kommenttia:

  1. Kyllä mykistyin taas sinun taitosi edessä - en saata käsittää miten tuommoinen helmijuttu on mahdollinen! Toivotan onnea ja jaksua epämukavuusalueille, hatunnosto sinulle!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.