sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kasvihuonekatsaus

Jos en olisi tänä keväänä saanut sitä kasvihuonetta, niin olisin varmaankin itkeä tirauttanut muutamat kyyneleet kasvimaani reunalla. Kasvimaalla on kyllä ankean näköistä. Maissin taimet ovat tuskin kasvaneet lainkaan ja niiden värikin on kummallisen hailea, kaikki avomaankurkut ovat kuolleet, tai yhdessä vielä hieman henki pihisee, mutta ei se kyllä mitään tule tuottamaan. Porkkanat ovat noin sentin korkuisia ja niitäkin on harvakseen. Tilli on myös hengissä, mutta varsin avutonta samoin kuin salaatti.Yksi sipulipenkki, missä on vaaleita sipuleita -en tiedä nimeä, kun se oli sellainen satsi minkä mieheni jostain toi- on myös aivan kuukahtanut. Ainoastaan punasipuli voi hyvin.
Kasvihuoneeni kuitenkin palauttaa hymyn kasvoille. Olen siitä kyllä niin onnellinen, varsinkin nyt kun kesä on alkanut niin kylmissä merkeissä. Kurkistetaanpa kasvihuoneen ovesta sisään.


Kyllä siellä on kasvua tapahtunut ja huomatkaapa tuohon oikealle on tullut uusi, harmaa istutusastia. Siinä kasvaa nyt kolme maissintainta. Pari viikkoa sitten kasvihuoneessa näytti tältä.


Arbuusi on nyt tehnyt kolme kukkaa ja siinä on vielä lisää nuppuja. Nyt kaikki peukut pystyyn, että edes joku niistä kasvaisi hedelmäksi. On todella jännittävä nähdä, mitä tästä tulee. Kukat ovat pienet, ehkä 2-3 senttiä halkaisijaltaan.


Kesäkurpitsan kukat sen sijaan ovat suuret ja siinä on jo kaksi pientä kurpitsan alkuakin. Nämä kukat laitoin tänään salaatin sekaan.


Tämän paprikan ostin taimena keväällä ja siinä on jo pari isoa paprikaa kypsymässä. Viime syksynä sain ison paprikasadon suippopaprikasta, jonka olin itse siemenestä kasvattanut edellisvuonna, mutta se kuoli talvella. Tänä keväänä istutin uudet taimet siemenestä, mutta ne eivät ole vielä edes kukkineet.


Eilen iltapäiväkahvin kanssa oli jätskiä ja mansikoita. Muutama mansikka oli kypsynyt. Kyllä olivat hyviä. Salaattia siellä minulla myös kasvaa ja sitäkin olen jo kerännyt, mutta muuten satoa saa kyllä vielä odotella. Viime vuonna sain ensimmäisen kurkun kesäkuun lopussa, mutta silloin olin laittanut kyllä taimet kasvamaan aikaisemmin kuin tänä vuonna.
Ai niin, tänään syötiin muuten ensimmäisen kerran omasta maasta nostettuja uusiaperunoita. Uuttaperunaa, voita ja sinappisilliä! Kesäherkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.