perjantai 30. toukokuuta 2014

Vihreän voitto

Aamulla piti ensimmäiseksi tehdä paperihommia ja sitten olin luvannut lähteä lenkille ystävättären kanssa. Viime päivät ovat olleet tosi kylmiä ja olen lämmittänyt uuniakin parina edellisenä päivänä, sukkahousutkin piti taas laittaa jalkaan. En katsonut lämpömittariin kun lähdin ulos vaan puin itseni lämpimästi ja varauduin tuuliseen koleuteen. Eipä tarvinnut kävellä kilometriäkään huomatakseni, että olen pahasti ylipukeutunut. Takki pois ja hioista kiinni vyötärölle. Neljän kilometrin kohdalla asuu tuttuja, joten jätin villapaitani sinne. Kevyemmällä varustuksella loppu lenkki sujuikin mukavammin ja lenkin jälkeen oli mukavasti virtaa tehdä uunillinen helmiä.


Tästä kukkahelmestä sainkin kätevästi aasinsillan siihen, mitä varsinaisesti on mielessäni, eli luonnon totaaliseen heräämiseen. Kaikki on äkkiä aivan vihreää, hehkuvan vihreää. Kukkapenkkini pursuavat kaikenlaista vihreän eri sävyissä. Nuppuja on siellä täällä ja jotain jo kukkiikin, mutta päälimmäisenä on vihreys. Minusta tuntuu, että minä vaan leijun onnesta tuolla ulkona. Ihana, ihana vihreys!


Lenkiltä kotiin palatessa huumaannuin näistä lehtikuusista. Niiden uudet pehmeät neulaset tuoksuvat niin raikkaalle ja hehkuvat vihreyttään.


Liljojen lehdistöt kiiltelevät vihreyttään, eikä ensimmäistäkään liljakukkoa näy missään.


Tämä lilja taitaa tuottaa kukkayllätyksen, kunhan päästään hiukan pidemmälle kesää.


Huomenna aloitan kasvimaan perustamisen ja kohta saankin siirtää kasvihuoneesta sinne taimen jos toisenkin. ja nippu siemenpusseja odottaa, että pääsen niitä kylvämään kasvimaalle. Tiedossa pihapuuhia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.