maanantai 12. toukokuuta 2014

Olen tässä viimeaikoina yrittänyt opetella sellaisen yhden tietyn tyyppisen helmen tekemistä. Litteä, isohko kiekkomainen helmi, jossa sellaisia mandala kuvioita. Olen vaan nähnyt kuvia sellaisista helmistä ja koska ne ovat niin kauniita halusin itsekin opia. Mistään en vaan ole varsinaista ohjetta löytänyt, joten on tarvinnut vaan kuvia tutkimalla päätellä tekotapaa. Jokusia harjoituskappaleita on nyt tehtynä, eikä vieläkään olla siinä pisteessä, missä haluaisin olla, mutta eilen tehty helmi on jo aika paljon sinne päin. Siihen sain niin hempeät väritkin ja onnistuin ottamaan siitä varsin hempeän kuvankin.


Edellisviikolla tein tummilla väreillä ja siinä onnistui tuo reunakuviointi varsin hyvin. Tämä on sellainen helmi, joka vaatii keskittymistä, huolellisuutta ja tarkkaa kättä. Aikaakin saa yhden helmen kanssa kulumaan niin että käsi väsyy ja alkaa toivoa omistavansa yhden varakäden.


Eiköhän tämä sitkeällä harjoittelulla lopulta aukene ja ala syntymään muutakin kun näitä harjoituskappaleita. Olisin toivonut saavani näitä helmiä myyntiin tulevien viikonloppujen käsityökortteleihin. Ensi viikonloppuna Käsityörittäjät pystyttävät korttelin Tampereen Keskustorille, minä olen siellä yhdessä Ateljee Argenton kanssa. Meidät löytää siis samasta teltasta, mutta paikalla on todella monipuolinen valikoima sitä varmasti Suomessa tehtyä käsityötä.
Hiukan jännittää kuinka ihmiset meidät sieltä löytävät, koska useimmt meistä ovat pieniä, yhden ihmisen käsityöyrityksiä niin sitä mainosrahaa ei meiltä löydy ja tiedon välittämisessä joudumme turvautumaan pitkälti puskaradioon. Viime viikonloppuna kiertue alkoi Jyväskylästä ja siellä oli kuuleman mukaan ihan mukavasti ihmisiä liikkeellä. Itse en siellä ollut, vaan aloitan tästä läheltä eli Tampereelta. Minäkin olen näitä mainoksia koittanut parhaani mukaan jaeskella.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.