lauantai 28. syyskuuta 2013

Alkoivat nuo yöpakkaset ja minä keräsin kurpitsat sisälle. Muutaman kurpitsan annoin jo poiskin että pääsen vähän helpommalla näissä jalostuspuuhissa.
Toin myös paprikapuun pois kasvihuoneesta. Siinä on yksitoista vihreää paprikaa ja yksi lähes punainen. Vaihdoin sen uuteen ruukkuun ja uusiin multiin kun toin sisälle ja pelkäsin että se suuttuu siitä ja pudottaa paprikansa, mutta ei ole ainakaan vielä pudottanut.
Tällä viikolla sitten aloitin ensimmäisen kurpitsan jalostuksen. Otin tuon toiseksi suurimman käsittelyyn. Halkaisin sen isolla puukolla ja sitten yritin kairata sisällön niin että en rikkoisi kuoria, halusin tehdä niistä lyhdyn. Kyllä oli aika operaatio yrittää saada kauniita paloja puhkomatta samalla kuoria.
Paloista tein kuutioita, joista tein ihan perinteistä pikkelsiä. Loput raaputin sitten isolla lusilalla ja siitä tein kurpitsapiirakkaa. Ohjeen olin löytänyt viime vuonna netistä googlaamalla pumpkin pie. En ihan täysin onnistunut pitämään kuoria ehjinä, toiseen puoliskoon tuli pieni halkeama, mutta se nyt ei varsinaisesti haittaa lyhdyn teossa.

Tänään olen siivonnut tätä työhuonettani. Pesin ikkunat ja vaihdoin verhot. Täällä on muutenkin uusi järjestys kun sain tänne lasivitriinin. Eilisilta meni tavaroiden paikkoja vaihdellessa. Sopiva järjestys ei meinannut ihan heti löytyä. Eräs tuttavani oli pistämässä sitä vitriiniä turhana roskikseen. Se oli hänellä seisonut varastontäytteenä jo jonkin aikaa. Yksi hylly siitä oli särkynyt, mutta muuten aivan ehjä, pesemällä siitä tuli oiken hyvä. Siinä oli myös ovessa lukko, joka tietenkin oli lukossa ja avain hukassa. Siitä sai kuitenkin takaseinän keploteltua irti ja sitäkautta lukon ruuvattua pois. Nyt sain sinne pölyltä suojaan ja kauniisti esille koruja, helmiä ja pussukoita. Toisen romu on toisen aarre.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.