torstai 4. heinäkuuta 2013

Kauppa asiaa

Viime kuun lopulla pähkäilin sen nettikauppani kanssa. Ongelmat onneksi hoituivat ja sain sen kauppani pienennettyä mini kokoon. Olisi ollut liian kallista pitää sitä siinä laajuudessa kuin se minulla oli. Pakko oli sitäkin kokeilla, enhän muuten tietäisi kannattaako vai ei. Liian pitkälle ei kannata kokeilua viedä ja vuosi kyllä näytti että ei kannata.
Saa nyt nähdä miten tähän mini kauppaan suhtaudutaan.
Se on minusta hassu juttu kun kuulemma on niin että jos on vain vähän tuotteita myynnissä -siis missä tahansa kaupassa- niin myynti sujuu maljon nihkeämmin kuin jos niitä on runsaasti. Eli jos hyllyssä on vaikka 20 samanlaista paitaa, niin paita tulee todennäköisemmin myytyä kuin jos siinä hyllyssä olisi vain yksi tai kaksi paitaa. Moni kuulemma ei ota sitä ensimmäistä maitopurkkiakaan, vaan sekin pitää valita, otetaan se mieluummin siitä toisesta rivistä. Pitää olla valinnan varaa ja sitä viimeistä kappaletta ei oikein kukaan halua. Ennen kuin alennusmyynnistä.

Minun kauppaani ei sitten kannata näillä periaatteilla tulla kun valinnanvaraa ei juuri ole. Tai on, mutta ei siellä näkyvillä. Minulla on täällä kotona helmiä laatikkokaupalla ja valmiita koruja tehtynä jos jonkinlaisia. Täältä niitä vaan harva osaa tulla kyselemään. On ilmeisen korkea kynnys soittaa ja kysyä, sähköpostitse yhteydenotto on hieman helpompaa ja onneksi jotkut niin tekevätkin. Ja onhan näitä sitten myynnissä esim. Mouhijärven Kapsäkissä ja helmiä Helmimerissä Tampereella. Aina joskus käyn jossain myyntitapahtumissakin. Esimerkiksi Turun Keskiaikaiset markkinat ovat tosi kiva tapahtuma, missä kävin useana vuonna aikaisemmin.

Nuo kuvassa olevat rannekorut ovat nyt siellä kaupassa myytävänä, samoin kuin siihen sopivat korvikset. Ja joitain muuta pientä. Käykäähän katsomassa.
http://piaeliina.mycashflow.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.