sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Puuhastelua

Eilen oli oikein aikaansaava päivä. Aamulla ilma oli vielä raikas, pilvistä ja lämpömittari näytti viittätoista astetta. Hyvä ilma lähteä lenkille. Minulle lenkki on yhtä kuin reipasta kävelyä tunnin. Ja minä kävelen todella reippaasti. Eipä tarvinnut kävellä kuin kymmenen minuuttia niin jo hävisivät pilvet auringon edestä ja sai riisua verkkatakin ja ripustaa sen hioista lantiolle. Puolen tunnin päästä oli niin kuuma että oli pakko kääriä housunpuntit polviin. Kotiin palatessa olinkin aivan hiestä märkä, hiusjuuria myöten.
Tehokas lenkki siis.

Seuraavaksi meninkin sitten hallin viileyteen tekemään helmiä. Helmen teko on aina rauhoittavaa ja nyt kuuman päivän aloituksen jälkeen tuntui erityisen mukavalta pyöritellä helmiä hallin viileydessä.
Kun sain uunin täyteen helmiä lopetin. Happipullo alkaa näyttää aika tyhjältä, joten ensi viikolla on edessä vaihtopullon haku.

Loppupäivä menikin sitten kesäisessä lempipuuhassani, puutarhahomissa. Taimien istuttelua, muutama kasvi täytyi jakaa ja istuttaa uuteen paikkaan. Yleensä vaan penkkien siivoamista, rikkaruohojen nyppimistä. Löysimpä kaksi liljakukkoakin ja sen seurauksena piti tarkistaa kaikki liljapenkit. Lopulta niitä löytyi neljä. Monta vuotta meni että niitä punaisia paholaisia ei näkynyt ainuttakaan, mutta nyt siis neljä. Liljat on tämän johdosta pakko tarkistaa joka päivä.
Istutuin myös tomaatin ja kurkun taimet kasvihuoneruukkuihin. Viideltä huomasin että en ollut syönyt muuta kuin aamiaisen. Onneksi edellispäivän kanaa oli vielä jäljellä, niin ateria oli äkkiä valmis, ja onneksi muu perhe söi muualla.

Tänään sitten siirsin tomaatit, kurkut ja paprikan kasvihuoneeseen. Paprikan istutin siemenestä viime keväänä ja se ehti jo maaliskuussa tehdä uudet kukat ja niistä on kasvanut kaksi 20cm pitkää paprikaa. Hiukan nyt pelottaa kun siirsin sen sinne kasvihuoneeseen että jos se ottikin muutoksesta itseensä ja pudottaa nuo mehevät hedelmänsä ennen kuin ne ehtivät punastua. Viime syksynä se teki neljä paprikaa ja nyt siinä on taas uudet nuput. Kaikenlisäksi se on liian pienessä ruukussa, mutta en uskalla vaihtaa isomaan ennen kuin nuo kaksi paprikaa ovat valmiit poimittaviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit.